Διήμερη περιοδεία πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο στην Κρήτη η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης Μενδώνη στην Κρήτη είναι το Ηράκλειο και και στο πλαίσιο του προγράμματός της, η υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε νωρίς το πρωί τις εγκαταστάσεις του  Τένις «Ηράκλειο Ο.Α.Α» στα Ενετικά Τείχη, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Το πρόγραμμά της συνεχίστηκε στη Λότζια, όπου η κα Μενδώνη, συνοδευόμενη από τον Λευτέρη Αυγενάκη συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, την αντιδήμαρχο Πολιτιστιμού Αριστέα Πλεύρη και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη.

Στο επίκεντρο των επαφών στη Λότζια βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν στη διατήρηση και αξιοποίηση των βενετσιάνικων μνημείων του Ηρακλείου και γενικότερα θέματα που αφορούν στην πολιτιστική κληρονομιά.

Κατόπιν, η υπουργός Πολιτισμού κατευθύνθηκε πεζή στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου όπου και επισκέφθηκε την έκθεση για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την πλατεία Ελευθερίας για τη συνάντησή της με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Η κα Μενδώνη θα βρίσκεται αύριο Σάββατο στα Χανιά, όπου θα συναντηθεί με τη Διοίκηση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων στην περιοχή της Χαλέπας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση