HomeHL-9Το ΠΑΜΕ για την χθεσινή απεργία

Το ΠΑΜΕ για την χθεσινή απεργία

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η απεργιακή κινητοποίηση των σωματείων του ΠΑΜΕ που είχαν δώσει απεργιακό ραντεβού στην Πλατεία Ελευθερίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το ΠΑΜΕ:

Εκατοντάδες εργαζόμενοι έδωσαν αγωνιστική συνέχεια στις απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από τις 24 Σεπτεμβρίου κόντρα στην Κυβέρνηση της ΝΔ, την εργοδοσία και τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που επιδιώκουν να βάλουν στον πάγο τα σωματεία, την απεργία και τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Η μαζική παρουσία εργαζόμενων από δεκάδες κλάδους στο απεργιακό Συλλαλητήριο επιβεβαιώνει τις ταξικές δυνάμεις και τα σωματεία που όλο αυτό το διάστημα αναπτύσσουν μία πολύμορφη δραστηριότητα για την επιτυχία της απεργίας!

Από νωρίς το πρωί τα σωματεία περιφρούρησαν την απεργία σε επιχειρήσεις και εργοστάσια στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, σε γιαπιά, σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα.

Στο Συλλαλητήριο παραβρέθηκαν δεκάδες μαζικοί φορείς και συνδικαλιστές, εργαζόμενοι από μεγάλους χώρους δουλειάς.  Ξεχώρισαν απεργοί εργαζόμενοι από τα μεγάλα εργοτάξια, τα ξενοδοχεία, τα Σούπερ Μάρκετ, μεγάλα εμπορικά καταστήματα, επιχειρήσεις τροφίμων, εργαζόμενοι της Ανακύκλωσης, εργαζόμενοι από τα κοινωφελή προγράμματα, σχολικές καθαρίστριες, εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ.

Την Κεντρική ομιλία έκανε ο Κοτσιφός Μύρων, γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου.

Η επιτυχία αυτή της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο και σε όλη την Ελλάδα αποτελεί ακόμα μια απάντηση στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ η οποία προσπάθησε ανεπιτυχώς και σήμερα να υπονομεύσει την απεργιακή κινητοποίηση.

Μαζί με τους ντόπιους καλαούζους τους, δηλαδή την πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΗ έχυσαν χολή προς το ΠΑΜΕ και τα σωματεία, τις κινητοποιήσεις και τις παρεμβάσεις τους.

Εκτός από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους ανήμερα της απεργίας δεν έκαναν πρακτικά τίποτα για την επιτυχία της. Για άλλη μια φορά η αντίθεση ανάμεσα στη μεγαλειώδη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και της παρέας των 50 «φίλων» της πλειοψηφίας του ΕΚΗ που έκανε βόλτα στο Ηράκλειο βγάζει μάτι, αφού ο αριθμός συγκεντρωμένων δεν έφτασε καν ούτε τον αριθμό των σωματείων που υποτίθεται ότι καλούσαν στην συγκέντρωση τους! Αποκαλύφθηκε στην πράξη η λαθροχειρία τους στην ανακοίνωση της πλειοψηφίας του ΕΚΗ που καπηλεύτηκε τα ονόματα των σωματείων που  δήθεν πήραν αποφάσεις συμμετοχής χωρίς αυτά να έχουν καν συνεδριάσει!

Είναι οι πιο συνειδητοί απεργοσπάστες αφού και σε σωματεία που πλειοψηφούν δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους ούτε καν για να μάθουν οι εργαζόμενοι για την απεργία, ενώ πολλοί συνδικαλιστές τους δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα κάνοντας ανοιχτή απεργοσπασία.

Ουρά στους συνειδητούς απεργοσπάστες βρέθηκαν σήμερα και οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των “Παρεμβάσεων” και οι … λοιποί συγγενείς. Μετά την αμηχανία τους στις 24/9 που κάθονταν σε μια γωνιά μακριά από τα σωματεία σαν λαδωμένοι ποντικοί, σήμερα βρήκαν τρόπο να εκφράσουν την “πολυσυμμετοχικότητά” τους στη ζεστή αγκαλιά του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Οι εργαζόμενοι σήμερα έδωσαν την καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση και τις εργοδοτικές ενώσεις, και σε όλους αυτούς.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δυναμώσουν τον αγώνα τους, τις συλλογικές διαδικασίες τους, να φτάσουν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τη συνέχεια. Να προχωρήσουν σε εκτίμηση των απεργιακών μαχών και να οργανώσουν τη συνέχεια μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και διευρυμένα ΔΣ.

Σαν άμεσους σταθμούς καλούμε σε Συλλαλητήριο την Παρασκευή 4/10 7μμ στην Πλατεία Ελευθερίας ενάντια στην ανανέωση της συμφωνίας ΗΠΑ – Ελλάδας και στην επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών Πομπέο, που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ελληνο-αμερικάνικη Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.

Καλούμε επίσης σε ευρεία σύσκεψη διοικήσεων των σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζόμενων για την εκτίμηση των απεργιακών μαχών και το σχεδιασμό για το επόμενο διάστημα την Τετάρτη 9/10 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Χαιρετίζουμε την κινητοποίηση που διοργανώνουν τα ταξικά σωματεία στην Αθήνα την Τρίτη 8 Οκτώβρη έξω από το ΣΤΕ όπου εκδικάζεται η προσφυγή των Βιομηχάνων, του ΣΕΒ, ενάντια στο ξεπάγωνα των τριετιών. Είναι μια προσφυγή που επιβεβαιώνει ότι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν τα δικαιώματα των εργαζομένων στον πάγο, χωρίς αυξήσεις στους μισθούς, χωρίς ώριμα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα, με γενικευμένη ευελιξία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση