HomeHL-SportsΑνώμαλη προσγείωση για τον Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ανώμαλη προσγείωση για τον Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός 3-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ολυμπιακός μολονότι προηγήθηκε στο Βελιγράδι είδε τον Ερυθρό Αστέρα με δύο γκολ στο τέλος να κάνει την ολική ανατροπή και να επικρατεί με 3-1 στο μεταξύ τους παιχνίδι, που διεξήχθη στο στάδιο «Μαρακανά» για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ με τον Σεμέδο στο 37΄ ωστόσο στη συνέχεια οι πρωταθλητές Σερβίας, με τους οποίους σημειωτέον είναι αδερφικά σωματεία, τους πίκραναν, στερώντας τους όχι μόνο τη νίκη αλλά ακόμη και τον βαθμό της ισοπαλίας.

 Οι ερυθρόλευκοι από το 58′ αγωνίζονταν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Μπενζιά, έχοντας αριθμητικό μειονέκτημα δέχτηκαν τρία γκολ από τους Σέρβους, που εν τέλει πανηγύρισαν τη νίκη.

Στο 62ο λεπτό ο Βούλιτς ισοφάρισε για την ομάδα του Μιλόγιεβιτς στο 87′ ο Mιλούνοβιτς έκανε το 2-1 για τους Σέρβους, με τον Μποάκιε να σφραγίζει τη νίκη τους στις καθυστερήσεις.

Εντύπωση προκάλεσαν οι πολλές αλλαγές που έκανε ο Μαρτίνς στη βασική ενδεκάδα των Πειραιωτών οι οποίοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν μία μεγάλη νίκη, η οποία θα τους έβαζε γερά στο κόλπο της δεύτερης θέσης του ομίλου.

Ο αγώνας

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές απέναντι στους Σέρβους, καθώς άφησε στον πάγκο τους -μέχρι τώρα αναντικατάστατους- Ομάρ, Γκιγέρμε, Ντανιέλ Ποντένσε και Βαλμπουενά.

Ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια της ερυθρόλευκης εστίας, με τους Τοροσίδη, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκα να απαρτίζουν την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Οι Μπουχαλάκης, Καμαρά και Μπενζιά ήταν στον άξονα, με τους Λοβέρα και Μασούρα να πλαισιώνουν τον Γκερέρο στην επίθεση.

Στον αντίποδα ο Μιλόγεβιτς παρέταξε τον Ερυθρό Αστέρα χωρίς εκπλήξεις στην ενδεκάδα της ομάδας του.

Στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης δεν υπήρξε κάτι αξιοσημείωτο στο παιχνίδι.

Οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης έδειχναν να ψάχνουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, κι έτσι εκτός από ένα μακρινό σουτ του Λοβέρα που πέρασε πολλά μέτρα άουτ, δεν υπήρξε κάποια άλλη φάση μπροστά από τις δύο εστίες.

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια ανέβασε στροφές και απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Ερυθρού Αστέρα στο 23ο λεπτό με τον Γκερέρο να κάνει ένα ωραίο σουτ εκτός περιοχής, βλέποντας την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Μπόργιαν.

Μάλιστα ένα λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες «φλέρταραν» εκ νέου με το 1-0, όταν ο Τσιμίκας απέφυγε με «ποδιά» τον αντίπαλό του, έκανε τη σέντρα, με τον Γκερέρο να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να περνάει μόλςι άουτ.

Εν τέλει η ομάδα του Μαρτίνς κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 37ο λεπτό.

Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μασούρα ο Σεμέδο με ένα ωραίο γύρισμα απ’ τα αριστερά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπόργιαν, ο οποίος φέρει ευθύνη σε αυτό το γκολ, καθώς δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας.

Στην επανάληψη οι Σέρβοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι της αναμέτρησης. Πίεζαν και δημιουργούσαν πολλές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Σα.

Τα πράγματα για τον Ολυμπιακό έγιναν ακόμα πιο δύσκολα στο 58′ όταν αποβλήθηκε ο Μπενζιά με 2η κίτρινη κάρτα.

Μετά το αριθμητικό τους πλεονέκτημα οι Σέρβοι αναθάρρησαν, άρχισαν να πιέζουν τους Πειραιώτες και στο 62ο λεπτό έφτασαν στην ισοφάριση.

Ο Βούλιτς, ο οποίος ήταν η πρώτη αλλαγή του Μιλόγιεβιτς, δέκα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, εκμεταλλεύτηκε το κακό διώξιμο του Μεριά και με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σα, γράφοντας το 1-1.

Στο 86′ ο Ολυμπιακός έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία, καθώς από πλεονεκτική θέση ο Μεριά κατάφερε να αστοχήσει.

Στην επόμενη φάση ο Ερυθρός Αστέρας πέτυχε το δεύτερο του γκολ και γύρισε το παιχνίδι.

Μετά από κόρνερ ο Μιλούνοβιτς έπιασε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα, με τον Μποάκιε στο 90′ να γράφει το τελικό 3-1 για τους γηπεδούχους.

Γκολ: 37′ Σεμέδο (Ολυμπιακός), 62′ Βούλιτς (Ερυθρός Αστέρας), Mιλούνοβιτς 87′ (Ερυθρός Αστέρας), 90′ Μποάκιε (Ερυθρός Αστέρας)

Κίτρινες: Ρόντιτς (Eρυθρός Αστέρας), Φαν λα Πάρα (Ερυθρός Αστέρας), Μπενζιά (Ολυμπιακός),Mπουάκε (Ερυθρός Αστέρας), Τοροσίδης (Ολυμπιακός)

Κόκκινες: 58′ Μπενζιά (Ολυμπιακός)

Ερυθρός Αστέρας: Μπόργιαν – Ρόντιτς, Μιλούνοβιτς, Ντέγκενεκ, Γκόμπελιτς – Κάνιας (73′ Πέτροβιτς), Γιόβαντσιτς (55′ Βούλιτς), Γκαρσία, Μάριν, Φαν Πάρα (62′ Μποάκιε) – Τομανέ

Ολυμπιακός: Σα – Τοροσίδης, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας – Μπουχαλάκης, Καμαρά (89′ Ελ Αραμπί), Μπενζιά – Μασούρας (69′ Ομάρ), Γκερέρο, Λοβέρα (61′ Ποντένσε)

Διαφήμιση
Διαφήμιση