HomeHL-9Μειώθηκαν οι ποινές των δύο φίλων για το εργαστήριο χασίς στο καφενείο

Μειώθηκαν οι ποινές των δύο φίλων για το εργαστήριο χασίς στο καφενείο

Ελαφρυντικά τους αναγνώρισε το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν ξανά, οι δύο συνομήλικοι φίλοι οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί αμφότεροι σε ποινή κάθειρξης 18 ετών για την υπόθεση του εργαστηρίου κάνναβης που είχαν στήσει σε δώμα καφενείου στο Τυμπάκι.

Το παράνομο εργαστήριο των δύο 49χρονων ανδρών, είχε εντοπιστεί τον Φεβρουάριο του 2018 και οι αστυνομικοί είχαν κατασχέσει περίπου 19 κιλά χασίς.

Οι δύο φίλοι, ένας γεωπόνος και ένας επιχειρηματίας βρέθηκαν σήμερα ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Ανατολικής Κρήτης,  το οποίο μολονότι τους έκρινε εκ νέου ενόχους, μείωσε τις ποινές τους σημαντικά, αναγνωρίζοντας τους ελαφρυντικά. Έτσι, στον γεωπόνο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών και στον επιχειρηματία ποινή φυλάκισης 4 ετών με τριετή αναστολή.

Μετά και από την εξέλιξη αυτή ο επιχειρηματίας αναμένεται να αποφυλακιστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, και λίγο αργότερα ο 49χρονος φίλος του. Και στους δυο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της αξιόποινης πράξης και του πρότερου έντιμου βίου. Επίσης, και στους δύο κατηγορουμένους επιβλήθηκε χρηματική ποινή ύψους 5.000 ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση