HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕκδήλωση αφιέρωμα στον Ερωτόκριτο με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Εκδήλωση αφιέρωμα στον Ερωτόκριτο με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Από το Ιστορικό Λαογραφικό Οικομουσείο Αιγάλεω, τον Δήμο Αιγάλεω και την πολιτιστική κίνηση «Κρήσσες»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το «Ιστορικό Λαογραφικό Οικομουσείο Αιγάλεω» («Ι.Λ.Ο.Α.») σε συνεργασία με τον Δημοτικό Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αιγάλεω και την Πολιτιστική Κίνηση «Κρήσσες» με την συνδιοργάνωση  της  Περιφέρειας  ΚΡΗΤΗΣ, διοργανώνει  εκδήλωση – αφιέρωμα στον «Ερωτόκριτο», στο πλαίσιο του χαρακτηρισμού από το Υπουργείο Πολιτισμού του φετινού έτους (2019), ως «Έτους Ερωτόκριτου».

Σήμερα Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 μ.μ. στο ανοικτό θέατρο («Αλέξης Μινωτής») του άλσους Αιγάλεω , οι «Κρήσσες» παρουσιάζουν το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου «Ερωτόκριτος». Πρόκειται για μία μουσικοχορευτική παράσταση, η οποία αφηγείται τα πάθη του έρωτα που αναπτύσσεται μεταξύ δύο νέων, του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, γραμμένη σε έμμετρο λόγο και στην Κρητική διάλεκτο. Η παράσταση έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να αποδίδει την έμπνευση του δημιουργού, με έμφαση σε κάθε ενδυματολογική, σκηνική και μουσική λεπτομέρεια, με στόχο να διατηρήσει το μοναδικό για το είδος του αποτύπωμα, που το αριστούργημα του Κορνάρου άφησε στο χρόνο, ταξιδεύοντας τους πέντε τελευταίους αιώνες.

Οι συντελεστές του έργου

Σκηνοθεσία – καλλιτεχνική επιμέλεια: Ειρηάννα Κλείδη.

Μουσική επιμέλεια: Συγκρότημα Πέτρου Σαριδάκη.

Ενδυματολογική επιμέλεια: Λέλα Κλείδη.

Διανομή ρόλων: Παναγιώτης Γαβριλόπουλος (Ερωτόκριτος), Νάνσυ Καπνάκη (Αρετούσα), Μιχάλης Δραμουντάνης (Ποιητής), Έφη Βαμβακούλα (Νένα), Μιλτιάδης Κυριακάκης (Πολύδωρος), Μανώλης Οικονομάκης (Βασιλιάς).

Μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση από τους Χαρίλαο Παπαδάκη (Λυράρης-τραγουδιστής) και Σταύρο Τερεζάκη (Λαούτο) .  Χορός: «Κρήσσες».

Διαφήμιση
Διαφήμιση