HomeHL-9Την ενοχή των αδελφών για τη δολοφονία στο Αμάρι πρότεινε ο εισαγγελέας

Την ενοχή των αδελφών για τη δολοφονία στο Αμάρι πρότεινε ο εισαγγελέας

Στις 23 Οκτωβρίου η ετυμηγορία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η εκδίκαση της υπόθεσης για τη δολοφονία ενός 63χρονου κτηνοτρόφου στο Άνω Μέρος Αμαρίου, τον Ιούλιο του 2018.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκονται δύο αδέλφια 25 και 26 χρόνων αντίστοιχα, οι οποίοι βαρύνονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ο νεότερος και με την απόπειρα ανθρωποκτονίας ο μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα δύο αδέλφια φέρονται να είχαν στήσει ενέδρα στο θύμα που επέβαινε στο αγροτικό φορτηγό του, έχοντας συνεπιβάτη έναν αλλοδαπό εργάτη, και αφού του έκλεισαν τον δρόμο με τα δικά τους οχήματα ώστε να μην μπορεί να διαφύγει ο 25χρονος πυροβόλησε εναντίον του τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Κατά τις απολογίες τους ο μεν πρώτος ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι δεν είχε πρόθεση να δολοφονήσει τον 63χρονο αλλά πυροβόλησε εναντίον του με σκοπό να τον φοβίσει καθώς βρισκόταν σε άμυνα. Ο μεγαλύτερος αδελφός από την πλευρά του υποστήριξε ότι δεν βρισκόταν στο σημείο της δολοφονίας και ότι το αυτοκίνητό του βρέθηκε στην περιοχή, καθώς στο σημείο υπάρχει περιουσία της οικογένειας των κατηγορουμένων.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί των δύο αδελφών δεν έπεισαν τον εισαγγελέα ο οποίος πρότεινε την ενοχή της για όλα όσα κατηγορούνται.

Η δίκη διακόπηκε και αναμένεται να συνεχιστεί στις 23 Οκτωβρίου οπότε και θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σημερινή ακροαματική διαδικασία διεξήχθη σε κλίμα έντασης μεταξύ των οικογενειών θύματος και κατηγορουμένων, ενώ ισχυρή ήταν και η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια ή ενέργειες αντεκδίκησης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση