HomeΚΟΣΜΟΣΣαουδική Αραβία: Δολοφονήθηκε ο προσωπικός σωματοφύλακας του βασιλιά

Σαουδική Αραβία: Δολοφονήθηκε ο προσωπικός σωματοφύλακας του βασιλιά

Βρισκόταν στο πολύ στενό περιβάλλον του βασιλιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακόμη ένα περιστατικό – θρίλερ δίνει γεύση από το σκοτάδι που υπάρχει στο Ριάντ. Ο σωματοφύλακας του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν, δολοφονήθηκε από φίλο ύστερα από «προσωπική διαφωνία», αναφέρουν οι σαουδαραβικές αρχές. Το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του σωματοφύλακα σε φιλικό σπίτι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο σωματοφύλακας ήρθε σε διαφωνία με έναν από τους παρευρισκόμενους, ο οποίος, στη συνέχεια, έφυγε από το σπίτι, για να γυρίσει με ένα όπλο και να βάλει κατά του πρώτου.

Ο δράστης στη συνέχεια έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, αφού αρνήθηκε να παραδοθεί, ενώ ο σωματοφύλακας υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματα του, κατά τη διάρκεια της σύντομης νοσηλείας του σε κοντινό νοσοκομείο. Άλλα επτά άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Ο σωματοφύλακας, ονόματι Tζεν Φάγκαμ, ήταν αρκετά γνωστός στη σαουδαραβική κοινωνία. Βρισκόταν στο πολύ στενό περιβάλλον του βασιλιά Σαλμάν, ενώ στο παρελθόν είχε υπηρετήσει και ως προσωπικός σωματοφύλακας του βασιλιά Αμπντουλάχ. Μάλιστα, αρκετές κοινοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο για «ήρωα» και «φύλακα άγγελο» του Σαουδάραβα μονάρχη.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση