HomeHL-SportsΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης 3-1

ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης 3-1

Ο ΟΦΗ βρέθηκε να χάνει με 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας έφτασε στη δίκαιη νίκη με 3-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο δοκάρια για τους Ηρακλειώτες… Με 10 από το 60′ οι Αρκάδες

Τα πηγαίνει μια χαρά… Ο ΟΦΗ έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα της περασμένης εβδομάδας από τον Βόλο και την Κυριακή  επικράτησε με 3-1 του Αστέρα Τρίπολης στο «Γεντί Κουλέ», ανεβαίνοντας έτσι στη 2η θέση της Σούπερ Λίγκας 1 και πιάνοντας τον ΠΑΟΚ στους 10 βαθμούς.

Η ομάδα του Γιώργου Σίμου έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο ανά διαστήματα, κέρδισε απόλυτα δίκαια, ενώ τα εύσημα πάνε και στον νεαρό τεχνικό, που έδειξε άμεσα αντανακλαστικά, όταν οι Πελοποννήσιοι βρέθηκαν να προηγούνται με 0-1, ρίχνοντας στο ματς τον Ναμπί.

Ο Άγγλος μέσος, ερχόμενος από τον πάγκο, ομόρφυνε αισθητά το παιχνίδι των Ηρακλειωτών και μαζί με τους Σεμέδο και Νέιρα ήταν οι κομβικοί παίκτες για την ανατροπή και την τελική επικράτηση.

Φυσικά, αποδείχθηκε καθοριστική και η ορθή αποβολή του Ιγκλέσιας στο 60′, με τους παίκτες του Μπόρχα Χιμένεθ να αποδιοργανώνονται πλήρως από εκεί και πέρα και να χαλούν τις καλές εντυπώσεις που είχαν αφήσει έως τότε.

Ήταν η τέταρτη ήττα για τους Αρκάδες, για τους οποίους ξεχώρισε ο Μαρκ Φερνάντεθ.

Οι Κρητικοί μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και με στόχο να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, κάτι που λίγο έλειψε να καταφέρουν μόλις στο 2ο λεπτό, αλλά μετά από προσπάθεια του Σεμέδο η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν την κατάσταση ύστερα από το πρώτο τέταρτο, ο ιδιαίτερα δραστήριος Μαρκ Φερνάντεθ απείλησε δις τον Σωτηρίου, όμως δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.

Με τη σειρά τους, οι παίκτες του Σίμου πήραν εκ νέου μέτρα στο γήπεδο στο τελευταίο δεκάλεπτο, για να καταγράψουν νέο δοκάρι, στο 36′ με τον Φιγκεϊρέδο, κι ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Παπαδόπουλος είπε «όχι» στον Νέιρα σε κοντινό σουτ του τελευταίου.

Ήταν ένα ενδιαφέρον πρώτο 45λεπτο, με την έντονη ζέστη που επικρατούσε στο Ηράκλειο να μην επηρεάζει τους 22 ποδοσφαιριστές.

Καταιγιστικός με αριθμητικό πλεονέκτημα…

Εξαιρετικό ήταν το παιχνίδι στο β’ ημίχρονο, με τον Αστέρα να «παγώνει» τους γηπεδούχους στο 50′, καθώς βρήκε δίχτυα ο Λουίς Φερνάντεθ για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα.

Ωστόσο, η αντίδραση του ΟΦΗ ήταν υποδειγματική και ο Φιγκεϊρέδο ισοφάρισε στο 57′, με την κατάσταση να απλοποιείται ύστερα από την αποβολή του Ιγκλέσιας τρία λεπτά αργότερα.

Κοινώς, το «Γεντί Κουλέ»… κατηφόρισε και οι «ασπρόμαυροι» κυριάρχησαν, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο και φτάνοντας με επιβλητικό τρόπο στο τρίποντο.

Στο 65′ ο Νέιρα έγραψε το 2-1, το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Σεμέδο στο 87′, ενώ στις καθυστερήσεις ο Τσιλιανίδης κατέγραψε το τρίτο δοκάρι των νικητών στο ματς.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ζαχαριάδης του Συνδέσμου Μακεδονίας με βοηθούς από τον ίδιο Σύνδεσμο τους Νατσιόπουλο και Αϊναλή.

Κίτρινες: 34′ Νέιρα, 78′ Κουτρουμπής, 90’+4 Τσιλιανίδης – 39 Ιγκλέσιας, 59′ Μαρτίνεθ, 63′ Λουίς Φερνάντεθ.

Kόκκινες: 60′ Ιγκλέσιας.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Κοροβέσης, Νάστος, Γιαννούλης, Μεγιάδο (70′ λ. τρ. Κουτρουμπής), Νέιρα, Τσιλιανίδης, Σεμέδο, Βαζ (54′ Ναμπί), Φιγκεϊρέδο (89′ Μάνος).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μπόρχα Χιμένεθ): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Μαρτίνεθ, Βαλιέντε, Πασαλίδης (53′ λ. τρ. Αντζουλάς), Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Καπίγια, Ριέρα (66′ Μπόρχα Φερνάντεθ), Μαρκ Φερνάντεθ, Λουίς Φερνάντεθ (75′ Μπαράλες).

Διαφήμιση
Διαφήμιση