HomeHL-GreeceΤροχαίο-σοκ στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο 25χρονος Μολδαβός διακινητής που προκάλεσε το δυστύχημα

Τροχαίο-σοκ στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο 25χρονος Μολδαβός διακινητής που προκάλεσε το δυστύχημα

Παραβίασε το κόκκινο με μεγάλη ταχύτητα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύγκρουση τριών οχημάτων σημειώθηκε στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, στο ύψος του Αγίου Βασιλείου.

Στο τροχαίο εμπλέκονται τρία οχήματα, το ένα εκ των οποίων μετέφερε παράνομους μετανάστες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 12 τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά.

To ΙΧ που μετέφερε τους μετανάστες με κατεύθυνση από Καβάλα για Θεσσαλονίκη, στο ύψος της διασταύρωσης Αγίου Βασιλείου με Χορτιάτη, παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη και συγκρούστηκε με άλλο ΙΧ (ένας ασημί Yaris) που έβγαινε από το χωριό.

Το Yaris προσέκρουσε και στο λευκό Hyundai,έπειτα στο κράσπεδο και απο ότι βλέπετε στις εικόνες κόπηκε κυριολεκτικά στα δυο. Αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός του οχήματος (ασημί Yaris) και να τραυματιστούν σοβαρά άγνωστο μέχρι στιγμής ποσά άτομα διότι στο αυτοκίνητο που παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη επέβαινε άγνωστος αριθμος από παράνομους μετανάστες. Κάποιοι μάρτυρες μιλούν για 12 άτομα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διακινητής των μεταναστών αντελήφθη αυτοκίνητο της ασφάλειας που τον ακολουθούσε και ανέπτυξε ταχύτητα για να ξεφύγει.

O 25χρονος Μολδαβός διακίνητής που οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο, μετά το δυστύχημα προσπάθησε να διαφύγει αλλά συνελήφθη.

crush3

crush4
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Πρωινές ώρες σήμερα (29-09-2019), αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης εντόπισαν ΙΧΕ αυτοκίνητο να εξέρχεται από την Εγνατία Οδό στο ύψος του κόμβου Προφήτη, το οποίο κινούμενο προς την Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας συγκρούστηκε με όχημα που οδηγούσε 64χρονος ημεδαπός.

Συνέπεια της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του ηλικιωμένου άντρα.

Από τα θραύσματα προκλήθηκαν φθορές σε τρίτο αυτοκίνητο που κινείτο στην ίδια οδό.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε, προέκυψε ότι, ο 25χρονος αλλοδαπός οδηγός του πρώτου οχήματος μετέφερε δώδεκα άτομα που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, οπότε και συνελήφθη.

Τα άτομα αυτά μεταφέρθηκαν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία της πόλης για παροχή πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργούν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση