HomeΕΛΛΑΔΑΑνδρουλάκης: ΠΑΣΟΚ χωρίς ΚΙΝΑΛ υπάρχει, ενώ ΚΙΝΑΛ χωρίς ΠΑΣΟΚ όχι

Ανδρουλάκης: ΠΑΣΟΚ χωρίς ΚΙΝΑΛ υπάρχει, ενώ ΚΙΝΑΛ χωρίς ΠΑΣΟΚ όχι

Στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αιχμές και κριτικές επισημάνσεις ο Νίκος Ανδρουλάκης σηματοδότησε την πορεία και στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει το ΚΙΝΑΛ αναδεικνύοντας την ίδια ώρα το περιεχόμενο της ενότητας που είναι απαραίτητη.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν το Κίνημα Αλλαγής ως θύμα κι όχι ως σύμμαχο και μόνο αν καταφέρει να έχει ξανά υψηλά ποσοστά θα επιβάλλει στα δύο κόμματα τη δική του ατζέντα. Σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη προϋπόθεση είναι η ενότητα να πάρει θεσμικά χαρακτηριστικά με αναγνώριση της δουλειάς όλων, φέρνοντας ως παράδειγμα τις δικές του ενέργειες στη συγκρότηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας για την οποία δεν υπήρξε από το Κίνημα Αλλαγής δημόσια τοποθέτηση.

«ΠΑΣΟΚ χωρίς ΚΙΝΑΛ υπάρχει ενώ ΚΙΝΑΛ χωρίς ΠΑΣΟΚ όχι»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι το γεγονός πως δεν συμμετέχει αρκετές φορές στη δημόσια συζήτηση κι αντιπαράθεση δεν είναι θέμα αδυναμίας αλλά ως παραταξιακή συνείδηση. Σχετικά με το ζήτημα «ΠΑΣΟΚ ή Κίνημα Αλλαγής», ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι είναι άνευ περιεχομένου γιατί όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα «ΠΑΣΟΚ χωρίς ΚΙΝΑΛ υπάρχει ενώ ΚΙΝΑΛ χωρίς ΠΑΣΟΚ όχι». «Γι’ αυτό δεν χρειάζεται παραπέρα συζήτηση», πρόσθεσε. Πρότεινε ειδική συνεδρίαση της Κ.Ε. για τον εκλογικό νόμο και την ψήφο των αποδήμων ώστε να υπάρξει ενιαία ολοκληρωμένη θέση. «Η ενότητα επιβάλει οι αποφάσεις να παίρνονται εδώ» τόνισε.

Σκανδαλίδης: «Ο κόσμος περιμένει μια νέα ιστορία»

Ο Κώστας Σκανδαλίδης μίλησε για την «υποχρέωση μας να διατυπώσουμε ένα συνεκτικό αφήγημα για τη χώρα κι όχι μια ακόμη διακήρυξη αρχών και αξιών». «Μας χρειάζεται μια νέα 3η Σεπτέμβρη στις σημερινές συνθήκες, που θα θέτει τους πολιτικούς στόχους για τη χώρα στη σημερινή πραγματικότητα και στο μέλλον», τόνισε το κορυφαίο στέλεχος του κόμματος και ζήτησε απ’ όλους να προχωρήσουν σε μια αυτο-υπέρβαση απορρίπτοντας μια μάχη για τη δικαίωση των επιλογών τους στο παρελθόν. «Εάν δεν κλείσουν οι λογαριασμοί του παρελθόντος δεν πάμε πουθενά. Ο κόσμος περιμένει μια νέα ιστορία να του πούμε», είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Μαργαρίτης: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν στην συρρίκνωση του ΚΙΝΑΛ»

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Θόδωρος Μαργαρίτης, υπογράμμισε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν τη συρρίκνωση του ΚΙΝΑΛ και συμμερίστηκε τη διατύπωση της Φώφης Γεννηματά «Αντεπίθεση και Αυτοπεποίθηση». Οπως είπε ο Θόδωρος Μαργαρίτης, πρέπει να είμαστε «καθαροί στο ΝΑΙ και καθαροί στο ΟΧΙ». Πρόσθεσε ότι το μεγάλο ατού του Κινήματος Αλλαγής είναι ότι είναι ιδεολογικά καθαρό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και σ΄αυτό πρέπει να χτίσει.

Την ίδια ώρα, ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, Χρήστος Πρωτόπαπας υποστήριξε ότι μπορεί να αντέξει το Κίνημα Αλλαγής και να ανακτήσει δυνάμεις αρκεί να έχει καθαρό αυτόνομο λόγο ως παράγων ευρύτερης συναίνεσης, να μην γυρίζουμε στο παρελθόν και να απαντούμε στις προκλήσεις του μέλλοντος με λόγο παρελθόντος, να επαναπροσδιορίσουμε το ρόλο και τη σχέση με τα κινήματα και τέλος να πάμε όλοι μαζί. «Η συνδιάσκεψη μας δίνει τη δυνατότητα», τόνισε. Πρόσθεσε ότι θα είναι λάθος και οπισθοδρόμηση να υποστηρίζεται η επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ που είναι άλλωστε εδώ κι εντός του ΚΙΝΑΛ».

Τέλος, ο Σταμάτης Μαλέλης στη δική του παρέμβαση υποστήριξε ότι το ΚΙΝΑΛ πρέπει να βρει ξανά τη σοσιαλιστική του ταυτότητα, και πρότεινε έκτακτο συνέδριο για να ξεκαθαριστούν οι πολιτικές του θέσεις.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση