HomeΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Google έγινε 21 ετών και το γιορτάζει με ένα υπέροχο doodle

Η Google έγινε 21 ετών και το γιορτάζει με ένα υπέροχο doodle

Δείτε το βίντεο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google: Ένα όνομα συνυφασμένο με την αναζήτηση. Η μεγαλύτερη μηχανή διαδικτυακής αναζήτησης γίνεται σήμερα 21 ετών και το γιορτάζει με ένα μοναδικό doodle.

Σε αυτό απεικονίζεται ένας παλιός υπολογιστής, με ημερομηνία 27 Σεπτεμβρίου 1998. Την ημέρα, δηλαδή, που ξεκίνησε μια ηλεκτρονική επανάσταση ικανή να αλλάξει τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Η αρχή έγινε το 1996 όταν ο Λάρρυ Πέιτζ και ο Σεργκέι Μπριν, δύο φοιτητές στο Πανεπισήμιο Στάντφορντ της Καλιφόρνια δημιούργησαν μια μηχανή ικανή να αναλύει τις σχέσεις μεταξύ των ιστοσελίδων και να μεγιστοποιεί τα αποτελέσματα αναζήτησης. Πρώτη ονομασία εκείνης της μηχανής: Backrub.

Τι σημαίνει η ονομασία Google

Η λέξη «Google» προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης «Googol», τον μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Μίλτον Σιρότα για τον αριθμό 10100 που γράφεται: «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά».

Το όνομα domain για την Google κατοχυρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1997. Στα μέσα του 1998 κατάφεραν να συγκεντρώσουν 1 εκ. δολάρια από επενδυτές, συγγενείς και φίλους, ώστε στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998 να δημιουργήσουν την Google.

Στην αρχή είχε ως γραφεία ένα γκαράζ. Το 1999 έλαβε χρηματοδότηση κύκλου εργασιών 25 εκτ δολάρια.

Έρευνες αγοράς έδειξαν ότι τον Απρίλιο του 2007, η Google Inc. ανέλαβε την πρωτοκαθεδρία ως η διασημότερη εταιρία παγκοσμίως

Έξι πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την Google

Tα δύο εταιρικά μότο στον κώδικα δεοντολογίας της εταιρίας ήταν: “Don’t be evil” και “The ten things we know to be true”. «Μην είστε κακοί» και «Τα δέκα πράγματα που γνωρίζουμε ότι είναι αλήθεια».

Το πρώτο κουτί του βασικού server της εταιρείας ήταν συναρμολογημένο από τουβλάκια Lego

Το 1999, οι ιδρυτές της Google προσπάθησαν να πουλήσουν την εταιρεία στην Excite για 1 εκατομμύριο δολάρια αλλά η πρότασή τους απορρίφθηκε.

Για το Street View στην έρημο, η Google προσέλαβε μία καμήλα και τοποθέτησε την κάμερα επάνω της.

Κάθε ένα λεπτό, γίνονται 2 εκατομμύρια αναζητήσεις στην σελίδα της Google.

Η Google προσφέρει στους υπαλλήλους της δωρεάν προφυλακτικά σε χρώματα μπλε, κόκκινο, πράσινο και κίτρινο και έχουν τη φράση «Αισθάνομαι Τυχερός!» τυπωμένη επάνω τους.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση