HomeHL-HealthΣτάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ

Στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση πραγματοποιούν πεντάωρη στάση εργασίας εκείνη την ημέρα από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

Στις 24/9 δώσαμε μια πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση και στα νομοσχέδια που απεργάζεται. Στο πολυνομοσχέδιο με το οποίο επιχειρεί να ελέγξει τα συνδικάτα, να φακελώσει τους εργαζόμενους, να περιορίσει τις συλλογικές ελευθερίες και να καταργήσει ουσιαστικά τις ΣΣΕ.

Ο κάθε συνάδελφος ξεχωριστά κι όλοι μαζί οφείλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, ώστε ο αγώνας μας να δυναμώσει και να έχει συνέχεια.

Η απαγόρευση να συγκεντρωνόμαστε, να συζητάμε, να προβληματιζόμαστε, να αντιπαραθέτουμε επιχειρήματα και προτάσεις, να αποφασίζουμε και να εφαρμόζουμε τις αποφάσεις μας, θυμίζουν σκοτεινές εποχές της απαγόρευσης του συναθροίζεσθαι. Ο στόχος τους είναι να οδηγήσουν τον εργαζόμενο στην απομόνωση, να μην ενημερώνεται, να μη συμμετέχει. Και δεν θα σταματήσουν, αν δεν καταργήσουν το κορυφαίο όπλο των εργαζομένων, εκείνο που τους χτυπά εκεί που πραγματικά πονάνε, στο κέρδος. Και όπλο των εργαζομένων δεν είναι άλλο παρά η οργάνωση, η συλλογική δράση, η διεκδίκηση με κινητοποιήσεις και η απεργία.

Στις 2 Οκτώβρη σας καλούμε να δυναμώσουμε τον αγώνα και να τους χτυπήσουμε με το όπλο που πασχίζουν να καταργήσουν, την απεργία.

Στην πραγματικότητα ενισχύουν το αντιδραστικό και αντιδημοκρατικό πλαίσιο που ήδη υπάρχει και έχει οδηγήσει σε διώξεις αγωνιζόμενων συνδικαλιστών και εργαζομένων, καθώς και σε συνεχείς αποφάσεις των δικαστηρίων που βγάζουν παράνομες τις απεργίες.

Παράλληλα στο ίδιο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο» που μπαίνει αυτές τις μέρες για ψήφιση στη Βουλή, παίρνουν επιπλέον μέτρα για την κατάργηση των Κλαδικών και όχι μόνο Συλλογικών συμβάσεων, καθώς και για την παραπέρα ισοπέδωση μισθολογικών και άλλων εργασιακών δικαιωμάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι, το αντεργατικό «πακέτο» μπαίνει για ψήφιση στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο αφού οι επενδύσεις και η αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, περνάνε πάνω από την ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας και την εξουδετέρωση των Σωματείων που αγωνίζονται. Στις 24 Σεπτέμβρη διατρανώσαμε τη θέλησή μας ν’ αγωνιστούμε ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα με τα όπλα που αυτό θέλει να καταργήσει: Με το σωματείο και την απεργία. Το ίδιο κάνουμε και τώρα. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Θα μας βρουν απέναντι τους ! Όλοι στον αγώνα για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί τους να «βάλουν στο χέρι» τα σωματεία, αλλά και για να εμποδίσουμε τη συνέχιση των αντεργατικών μέτρων εις βάρος μας.

Απαντάμε μαζικά, ενωτικά, ταξικά με την πανεργατική ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ από τις 10:00 πμ έως τις 15:00

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση