HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΘερμή η ανταπόκριση την παρουσίαση του βιβλίου της Ασπασίας Παπαδοπεράκη

Θερμή η ανταπόκριση την παρουσίαση του βιβλίου της Ασπασίας Παπαδοπεράκη

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θερμή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου για την παρουσίαση του βιβλίου της γλύπτριας Ασπασίας Παπαδοπεράκη «ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ, Προσωπικές σχέσεις και μελέτη στο έργο του». Στην κατάμεστη αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου στην Τύλισο το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τη γλύπτρια και τη νέα πόρτα κατανόησης και εκτίμησης στο έργο του μεγάλου Γιαννούλη Χαλεπά, που η ίδια ανοίγει με το συγγραφικό της πόνημα.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας: “Στο Μαλεβίζι, τόπο πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος, μέριμνά μας είναι να αναπτύξουμε πολυδιάστατα τις πολιτιστικές δομές και να δημιουργήσουμε νέες. Να θεμελιώσουμε ζωντανούς χώρους έκφρασης και πολιτιστικής δημιουργίας. Χώρους όπου θα αλληλοεπιδρούν αρμονικά διαφορετικές πολιτιστικές εκφάνσεις. Βλέπουμε τον πολιτισμό ως ζωντανό κύτταρο που συνεχώς δημιουργεί και εξελίσσεται. Ζητούμενο για εμάς είναι να διευρύνουμε την ακτινοβολία του, συνδέοντάς τον με την καθημερινότητα του τόπου μας. Δράσεις όπως αυτή, βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Συγχαρητήρια στην επιμελήτρια της Πινακοθήκης Χρύσα Βαθιανάκη και σε όλους τους συντελεστές για την άρτια διοργάνωση ”.

papadoperakh5

Η συμβολαιογράφος κ. Νέλλη Βαρβεράκη προλόγισε για το ανθρώπινο προφίλ της κ. Ασπασίας Παπαδοπεράκη, ενώ η επιμελήτρια Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου κ. Χρύσα Βαθιανάκη αναφέρθηκε στην ιδιότητά της ως γλύπτρια. Ο αρχιτέκτονας- Μηχανικός κ Πυργιαννάκης Ηρακλής αναφέρθηκε στην έκδοση του βιβλίου και στην ζωή του τραγικού γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά. Την εκδήλωση χαιρέτισε η νέα Πρόεδρος του ΔΟΚΑΠΠΑΜ Μαλεβιζίου Νίκη Ζερβού. Συντόνισε ο Κοινωνικός Επιστήμονας Φίλιππος Βαμβουκάκης.

Η βραδιά έκλεισε μουσικά, με την υψίφωνο Μαρία Περτσελάκη στο κλασικό τραγούδι και τη Λίλυ Δάκα στο πιάνο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση