HomeHL-9Εντυπωσιακό βίντεο και φωτογραφίες από την άσκηση εκκένωσης του Creta Maris

Εντυπωσιακό βίντεο και φωτογραφίες από την άσκηση εκκένωσης του Creta Maris

Ποιο ήταν το σενάριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το βίντεο και οι φωτογραφίες  από την άσκηση εκκένωσης που πραγματοποιήθηκε στο Creta Maris Beach Resort.

Το σενάριο ήταν το εξής: Μετά από μεγάλο σεισμό προκλήθηκε έκρηξη από διαρροή υγραερίου και εκδηλώθηκε φωτιά σε διάφορα σημεία του ξενοδοχείου ενώ παράλληλα κατέρρευσε και το κλιμακοστάσιο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άνθρωποι.

Όπως διαπιστώθηκε από την άσκηση υπήρξε άμεση ανταπόκριση από την πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ και όλους τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η άσκηση έγινε υπό την επίβλεψη του καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Ευθύμιου Λέκκα ο οποίος και πραγματοποίησε νωρίτερα διάλεξη.

Την άσκηση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο ο γ.γ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, Ν. Λαγουδάκης.

Μεγάλη ικανοποίηση από την άσκηση

Μετά το τέλος της άσκησης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων, παρουσία του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά και του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη.

Στην σύσκεψη τονίστηκε η επιτυχής έκβαση της άσκησης ενώ ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην τέλεια οργάνωση του ξενοδοχείου αλλά και των εμπλεκόμενων φορέων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση