HomeHL-GreeceΚατατέθηκε η πρόταση της ΝΔ για προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο

Κατατέθηκε η πρόταση της ΝΔ για προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο

Πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Στο κείμενο της πρότασης το οποίο υπογράφουν 30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τα αδικήματα είναι τέσσερα. Το γεγονός ότι μεταξύ των αδικημάτων βρίσκεται και η παράβαση καθήκοντος το οποίο θεωρείται κατ’ εξοχήν υπουργικό δείχνει ότι ο φάκελος πολύ δύσκολα θα επιστραφεί στη Δικαιοσύνη και ότι η έρευνα θα ολοκληρωθεί στη Βουλή.
Οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες για τα αδικήματα της α) ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών, β) πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος, γ) ηθική αυτουργία σε ψευδορκία και δ) ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι στην πρότασή τους οι βουλευτές της Ν.Δ δεν περιορίζονται στην υπόθεση της Novartis αλλά ζητούν γενικότερο έλεγχο για όλες τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου στο έργο της Δικαιοσύνης.

“Από τα ανωτέρω στοιχεία διαπιστώνεται ότι ο κύριος Παπαγγελόπουλος από την ανάληψη των καθηκόντων του με διαρκείς παρεμβάσεις του επιχειρούσε συστηματικά να ασκήσει αθέμιτη επιρροή στην λειτουργία της δικαιοσύνης κατά την ανακριτική διαδικασία διαφόρων υποθέσεων με σκοπό την στοχοποίηση και εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων της προηγούμενης κυβέρνησης” αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πηγή: real.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση