HomeHL-Health2η Επιστημονική Ημερίδα Ιατροδικαστικής με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

2η Επιστημονική Ημερίδα Ιατροδικαστικής με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Εργαστήριο Ιατροδικαστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με η την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κρήτης, την Ελληνική Εταιρία Ιατροδικαστικής και Ιατροδικαστικών Επιστημών (ΕΕΙΙΕ), και την Περιφέρεια Κρήτης οργανώνει τη 2η Επιστημονική Ημερίδα Ιατροδικαστικής που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το θέμα της ημερίδας Ιατροδικαστικής είναι: «Επιστημονικές εξελίξεις στην ταυτοποίησης και διερεύνηση του θανάτου» και έχει στόχο να εμπλουτίσει τις γνώσεις των ιατροδικαστών και συναφών επιστημόνων με εξειδικευμένες ομιλίες σχετικά με τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις σε θέματα ταυτοποίησης ατόμων αγνώστων στοιχείων αλλά και διερεύνησης του θανάτου σε ποικιλία περιστατικών ιατροδικαστικού ενδιαφέροντος.

Την έναρξη της ημερίδας θα κηρύξει ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής και Καθηγητής Ορθοπεδικής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γεώργος Κοντάκης. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Αντιπεριφερειαρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής και Διευθυντής ΕΣΥ της Παθολογικής-Ογκολογικής του ΠΓΝΗ, κ. Λάμπρος Βαμβακάς, ο Καθηγητής Ακτινολογίας, της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Δ/ντής του τμήματος Ιατρικής Απεικόνισης του ΠαΓΝΗ, κ. Απόστολος Καραντάνας και ο καθηγητής Τοξικολογίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αριστείδης Τσατσάκης.

Ιδιαίτερο θέμα της Ημερίδας αποτελεί η χρήση της ιατρικής απεικόνισης στην ιατροδικαστική για το οποίο θα μιλήσουν η κα Γαρυφαλιά Αμπανόζη, Ιατροδικαστής και ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, η κα Siobhan McLaughlin, ακτινολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου αλλά και μέλη της ομάδας μεταθανάτιας απεικόνισης του ΠΓΝΗ, η κα Έλενα Κρανιώτη, Επικ. Καθ. Ιατροδικαστικής του Παν/μιου Κρήτης και ο κος Κωνσταντίνος Σπανάκης, Επιμελητής του ΕΣΥ στο τμήμα Ιατρικής Απεικόνισης του ΠαΓΝΗ. Στην Ημερίδα θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες στο χώρο της Ιατροδικαστικής στην Ελλάδα όπως κα Χαρά Σπηλιοπούλου, κοσμήτορας της Ιατρικής σχολής Αθηνών και Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και ο κ. Κωνσταντίνος Μωραίτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Δικαστικής Ανθρωπολογίας του ΕΚΠΑ που θα μιλήσουν για την ιατροδικαστική αντιμετώπιση των μαζικων καταστροφών. Επιπρόσθετα καλεσμένοι ομιλητές είναι ο κος Ralph Bouhaidar, Iατροδικαστής και Λέκτορας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου που θα μιλήσει για την σημασία της ιστολογικής εξέτασης στην ιατροδικαστική και η κα Ντότσικα, Διευθύντρια Έρευνας στο Ινστιτούτο Νανοεπιστημών και Νανοτεχνολογίας, Δημόκριτος, η οποία θα μιλήσει για την σημασία των σταθερών ισοτόπων στην Ιατροδικαστική.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα: http://hfc19.med.uoc.gr/program.jsp. Η εκδήλωση μοριοδοτείται με 7 μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Θα βραβευτεί η καλύτερη προφορική και η καλύτερη αναρτημένη ανακοίνωση της Hμερίδας προς τιμήν του αείμνηστου καθηγητή Ιατροδικαστικής Εμμανουήλ Μιχαλοδημητράκη, ιδρυτή του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με δύο αντίτυπα του βιβλίου του, δωρεά των εκδόσεων Πασχαλίδη. Τα βραβεία θα παραδώσει ο ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής κος Κοντάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση