HomeΚΡΗΤΗCreta Maris Beach Resort: Διάλεξη του Δρ. Ευθύμιου Λέκκα και Άσκηση Εκκένωσης

Creta Maris Beach Resort: Διάλεξη του Δρ. Ευθύμιου Λέκκα και Άσκηση Εκκένωσης

Παρουσία του Γ. Γρ. Πολιτικής Προστασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης, στο ξενοδοχείο «Creta Maris Beach Resort» σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, η ετήσια άσκηση εκκένωσης λόγω σεισμού.

Το σενάριο της άσκησης προβλέπει την εκκένωση των χώρων του ξενοδοχείου από τους διαμένοντες και το προσωπικό, λόγω εκδήλωσης σεισμικής δόνησης, με επακόλουθο την έκρηξη από διαρροή υγραερίου και εκδήλωση φωτιάς σε διάφορα σημεία του ξενοδοχείου, καθώς και κατάρρευση κλιμακοστασίου με ύπαρξη τραυματιών.

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί υπό την επίβλεψη του καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Ευθύμιου Λέκκα.

Στόχος της άσκησης είναι η διασφάλιση της άρτιας οργάνωσης της ομάδας πυρασφάλειας του ξενοδοχείου και συνεπώς η διασφάλιση της ασφάλειας των πελατών και του προσωπικού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Στην Χερσόνησο βρίσκονται ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ελλάδος, κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Για την διεξαγωγή της άσκησης θα διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους περιμετρικά του ξενοδοχείου από τις 11:30 π.μ. έως και τις 13:00 μ.μ..

Διαφήμιση
Διαφήμιση