HomeHL-9Ξενιτεύτηκαν από την Κρήτη και δημιούργησαν τον ΟΦΗ … Γερμανίας !!!

Ξενιτεύτηκαν από την Κρήτη και δημιούργησαν τον ΟΦΗ … Γερμανίας !!!

Από νοσταλγία για την αγαπημένη τους ομάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τέσσερις Ηρακλειώτες έφυγαν για τη Γερμανία αλλά δεν ξέχασαν τους δεσμούς που τους συνδέουν με την Κρήτη.
Έφυγαν για ένα καλύτερο μέλλον μακριά από αγαπημένα πρόσωπα.

Μάλιστα ήταν τέτοια η νοσταλγία τους για την αγαπημένη τους ομάδα, που αποφάσισαν να ιδρύσουν ένα επίσημο Fan Club του ΟΦΗ στην Γερμανία και όχι μόνο!!!

11

Αν και το Club ξεκίνησε από 4 άτομα σύντομα κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετό κόσμο. Κρητικοί της Γερμανίας και όχι μόνο, στήριξαν από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια αυτή και σύντομα δημιουργήθηκε και η ποδοσφαιρική ομάδα ο OFI Kreta F.C Ludwigshafen e.V.

Προπονητής είναι ο Ιορδάνης Πεχλιβανίδης ο οποίος έχει αγωνιστεί στην Superleague και Footballleague της Ελλάδος και σε ομάδες όπως Skoda Ξάνθη, Ολυμπιακό Βόλου κτλ.

5

Ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ιδέας αυτής είναι ο Θοδωρής Καλοτίνης ο οποίος μίλησε στο cretapost για την Κρήτη, τον ΟΦΗ και την ομάδα OFI Kreta F.C Ludwigshafen e.V.

Όπως ο ίδιος αναφέρει η ιδέα αρχικά ήταν ένα επίσημο Fan Club του ΟΦΗ στην Γερμανία και γενικά στο εξωτερικό.

«Γνωρίζαμε ότι ήταν πολλοί εκείνοι που είναι κρητικοί και αγαπούν τον ΟΦΗ όπως εμείς. Αυτό το Club δημιουργήθηκε εν τέλει από 4 άτομα ( δεν είναι τυχαίο το 4 , ΟΦΗ Θύρα -4-) , τον Βαγγέλη Γκούφα, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας, εμένα, Θοδωρή Καλοτίνη , που αυτή την στιγμή είμαι ταμίας και γενικός αρχηγός της ομάδας, τον Χάρη Βασιλάκη ο οποίος είναι ο αντιπρόεδρος της ομάδας, και τον Κωνσταντίνο Ρογδιανάκη ο οποίος είναι επίσης μέλος της διοίκησης του OFI Kreta F.C Ludwigshafen e.V , όπως είναι ολοκληρωμένη η ονομασία. Το Fan Club , λειτούργησε με απόλυτη επιτυχία τον πρώτο χρόνο ( και ακόμα συνεχίζει έτσι) , έχοντας και κοινωνικό έργο πέρα της αγάπης που έχουμε για τον ΟΦΗ και την Κρήτη.

1

Βοηθήσαμε ανθρώπους για εύρεση εργασίας και κατοικίας, με επιτυχία. Σε αυτό βέβαια μεγάλη συνδρομή είχε και ο Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος ο οποίος στηρίζει αυτή την προσπάθεια καθώς και τον σύλλογο του οποίου είναι και μέγας χορηγός, πέραν της καταγωγής του η οποία προέρχεται από τη Θράκη .Πλέον έχουμε γίνει μια μεγάλη παρέα που όσο πάει και δυναμώνει. »

-Πως αποφασίσατε να ιδρύσετε την ποδοσφαιρική ομάδα OFI Kreta F.C Ludwigshafen e.V. ;

«Μετά τον πρώτο επιτυχή αυτό χρόνο αποφασίσαμε να ιδρύσουμε μια ποδοσφαιρική ομάδα καθώς και εμείς είμαστε λάτρεις του αθλήματος. Σε αυτό το κομμάτι, ο Ιωάννης Χορόζης ήταν η κύρια βοήθεια καθώς ασχολείται και με θέματα της πόλης του Ludwigshafen. Η αρχή έγινε και στης 24.06.19 εγένετο ο OFI Kreta F.C Ludwigshafen e.V. Η βοήθεια και η στήριξη από όλους ήταν συγκινητική. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν επίσης και οι Άρης Μούχας και Δημήτρης Δεληγιάννης , με την εύρεση ποδοσφαιρικής στέγης, δημιουργία δελτίων των ποδοσφαιριστών κτλ. Η έδρα μας βρίσκεται 10 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και ονομάζεται Pfingstweide. Ένα πολύ ωραίο γήπεδο, με πολύ καλές εγκαταστάσεις και πάνω από όλα ευγενικούς και συνεργάσιμους υπεύθυνους ( Γερμανικής καταγωγής) .
3
Η ιδέα μας και το όραμα μας είναι να αναδείξουμε στην Γερμανία και όχι μόνο, την Κρήτη και τον ΟΦΗ μας! Τις 2 μεγάλες μας αγάπες! Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι όλοι ευπρόσδεκτοι. Στην ομάδα βρίσκονται ποδοσφαιριστές με καταγωγή από Γερμανία, Καμερούν, Βουλγαρία, Ρωσία κτλ.
Τρομερά σημαντικό ρόλο στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, ήταν η συνεργασία με τον πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή Ιορδάνη Πεχλιβανίδη ο οποίος έχει αγωνιστεί στην Superleague και Footballleague της Ελλάδος και σε ομάδες όπως Skoda Ξάνθη, Ολυμπιακό Βόλου κτλ. Ο Ιορδάνης κατέχει την θέση του προπονητή στην ομάδα μας , ο οποίος δίνει τεράστιο κύρος στον σύλλογο μας .»

-Σε πόσους αγώνες έχετε λάβει μέρος;

«Η ομάδα αυτή την στιγμή σε έναν αγώνα πρωταθλήματος έχει μια νίκη εκτός έδρας με 1-2 εναντίον του Flomersheim. Το πρωτάθλημα ονομάζεται C-Klasse Südwest και αναμένεται πολύ ενδιαφέρον.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμπατριώτες μας, τους φίλους του ΟΦΗ και όλους όσοι είναι δίπλα μας σε αυτό το όνειρο»

-Πως αποφασίσατε να φύγετε από την Κρήτη;

«Οι περισσότεροι δεν είναι πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Ένα μέσο όρο είναι 4-5 χρόνια που βρισκόμαστε εδώ και ο λόγος είναι ότι δυστυχώς η πατρίδα μας δεν μας έδωσε την ώθηση να ανοίξουμε τα φτερά μας για κάτι καλύτερο. Οι συνθήκες εδώ μας βοηθούν να το υλοποιήσουμε.»

Η ομάδα έχει την δική της σελίδα στο feabebook «OFI Kreta F.C Ludwigshafen e.V.» ενώ πολλές φορές ο γερμανικός τύπος με εκτενή ρεπορτάζ μιλάει για την ιστορία της ομάδας και για την αγάπη που υπάρχει για τον ΟΦΗ.

70779758_768026583641994_5331067086020018176_n

Διαφήμιση
Διαφήμιση