HomeΚΡΗΤΗ«Tα ρομποτάκια της Κρήτης» ξανακτυπούν!

«Tα ρομποτάκια της Κρήτης» ξανακτυπούν!

Φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστημών Κρήτης ROBOTIC & SCIENCE ACADEMY διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά το μεγαλύτερο και μοναδικό ετήσιο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & STEAM στο νησί μας, το οποίο θα λάβει χώρα στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2019 στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Η μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων το καθιέρωσε στο χώρο και το καθιστά πολλά υποσχόμενο , ώστε το 2019 να αποτελεί ορόσημο για τον θεσμό, πετυχαίνοντας να γίνει το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός στον Ελλαδικό χώρο στην κατηγορία του.

Σε συνέντευξη τύπου σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου, η εκπρόσωπος του φεστιβάλ Χαρά Καμνάκη και ο διευθυντής προγραμματισμού-οργάνωσης-πληρορορικής του Δήμου Ηρακλείου Κώστας Μοχιανάκης παρουσίασαν τις δράσεις του φεστιβάλ.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου, ανέφερε, ότι,  «συνεπής στα «ραντεβού» της με την Εκπαίδευση, τις Νέες Τεχνολογίες, αλλά και την επιχειρηματικότητα και την γενικότερη Παιδεία των νέων παιδιών – μαθητών μας, η Περιφέρεια Κρήτης, μετά την εκπαίδευση μαθητών και δασκάλων πληροφορικής σε προγράμματα animation (Alice) για την προβολή της Κρήτης σε συνεργασία με το ΥΔΜΗΔ και το ίδρυμα «Νιάρχος», παράλληλα με την διοργάνωση του 2ου Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανοικτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με τον ΕΕΛΛΑΚ, πρωτοστατεί σε μια ακόμα δράση εκπαίδευσης και τεχνολογίας. Το τριήμερο 27-29 Σεπτεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστημών Κρήτης Robotics & Science Academy, η καρδιά της Κρήτης θα χτυπήσει για μια ακόμα φορά, ρομποτικά αυτή τη φορά, για να δει τα παιδιά της να σκέφτονται, να χαίρονται, να δημιουργούν ευτυχισμένα, να «πηγαίνουν πιο πέρα από όσο μπορούν» και οι καλεσμένοι να νιώσουν τη μαγεία της, τόσο Τεχνολογικά όσο και Τουριστικά».

Το φεστιβάλ είναι μια μη κερδοσκοπική δράση  του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης  και έχει σαν στόχο την επαφή της νέας γενιάς, των εκπαιδευτικών και γενικότερα του κοινού της Κρήτης με την Εκπαιδευτική Ρομποτική, τις Νέες Τεχνολογίες, τις Θετικές Επιστήμες, το S.T.E.A.M. (Science, Technology, Engineering, Arts, Math), την νεανική Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία και γενικότερα την Βιωματική μάθηση στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Αρωγοί, υποστηρικτές της διοργάνωσης,  είναι η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης. Συνδιοργανωτές  το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός INTESO και η UNESCO.

festival-robotikhs

Επίσης τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου  Ηρακλείου, των Δήμων Μαλεβιζίου , Χερσονήσου, Ανωγείων και του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου Candia.

Αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος τιμώμενη περιοχή είναι η Περιφέρεια Μακεδονίας με τον Δήμο Σερρών να αγκαλιάζει και να στηρίζει με την αιγίδα του και να εκπροσωπείτε στο 3ο φεστιβάλ

Πάνω από 45 συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμμετέχουν και θα παρουσιάσουν ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στην εκπαιδευτική ρομποτική και στις επιστήμες για παιδιά, γονείς , ενήλικες και εκπαιδευτικούς.

Πάνω από 21 νέα εκπαιδευτικά ρομπότ θα παρουσιαστούν κατά την διάρκεια των εργαστηρίων και των επιδείξεων. Νέοι διαγωνισμοί που αποτελούν το μέλλον της διαγωνιστικής ρομποτικής, θα τρέξουν για πρώτη φορά  κατά την διάρκεια του φεστιβάλ. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν για τους πολίτες.

Το φεστιβάλ θα είναι ανοικτό στους πολίτες το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση