HomeΕΛΛΑΔΑΘεσσαλονίκη: 4 χρόνια φυλάκιση σε παιδοκτόνο

Θεσσαλονίκη: 4 χρόνια φυλάκιση σε παιδοκτόνο

Εβαλε το βρέφος σε σακούλες, το άφησε να πεθάνει σε ντουλάπα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών καταδικάστηκε 42χρονη παιδοκτόνος στη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε αφήσει το νεογέννητο βρέφος της να πεθάνει στην ντουλάπα και μετά το πέταξε στα σκουπίδια.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, έκρινε την παιδοκτόνο ένοχη, αναγνωρίζοντάς της μειωμένο καταλογισμό. Το δικαστήριο διατήρησε την ποινή που της είχε επιβληθεί πρωτόδικα.

Η σοκαριστική παιδοκτονία το 2014

Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στην ανατολική Θεσσαλονίκη, τον Ιούλιο του 2014. Η γυναίκα είχε γεννήσει μόνη της, στην τουαλέτα του σπιτιού της. Στη συνέχεια τύλιξε το νεογέννητο σε σακούλες και το έκρυψε σε ντουλάπα, όπου εξέπνευσε το βρέφος. Λίγα 24ωρα αργότερα, η μητέρα του πέταξε το άψυχο κορμάκι του στα σκουπίδια.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η γυναίκα πήγε σε νοσοκομείο με πόνους. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για επιπλοκές από πρόσφατο τοκετό. Οταν δεν βρέθηκε το νεογέννητο, ειδοποιήθηκε η αστυνομία, που εξιχνίασε την παιδοκτονία. Η γυναίκα είχε κρύψει την εγκυμοσύνη από το περιβάλλον της και στις σχετικές ερωτήσεις απαντούσε ότι είχε πάρει κάποια κιλά.

«Πίστευα ότι το παιδί ήταν νεκρό» είπε απολογούμενη η παιδοκτόνος στο δικαστήριο, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Είπε ακόμη ότι τα τελευταία χρόνια απέκτησε άλλο παιδί, η επιμέλεια του οποίου ανατέθηκε σε ίδρυμα. Το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την ποινή της υπό την προϋπόθεση να την παρακολουθεί επιμελητής κοινωνικής αρωγής.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση