HomeCity Guide«Βραδιά Ερευνητή 2019» από το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.

«Βραδιά Ερευνητή 2019» από το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

H Βραδιά Ερευνητή είναι ένα φεστιβάλ για την επιστήμη και την έρευνα, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις ανά την Ευρώπη. Το κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους ερευνητές, το έργο τους, να πάρει μια γεύση από την καθημερινότητά τους και να έρθει κοντά στον κόσμο της επιστήμης. Την ίδια μέρα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ξάνθη, Ρόδο, Ρέθυμνο, Κόρινθο και Καλαμάτα.

Το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. συμμετέχει στη Βραδιά Ερευνητή με τρείς εκδηλώσεις, δύο κεντρικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και μια στο Ηράκλειο Κρήτης, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, στο Ενυδρείο Κρήτης (CRETAquarium) στην Πρώην Αμερικάνικη Βάση Γουρνών.

Τις επιστημονικές δράσεις θα πλαισιώσει μουσικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του Άρη Προσπαθόπουλου και της Κέλλυς Θωμά. Παρακάτω ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει δωρεάν στο CRETAquarium μεταξύ 17:00-21:00.

Κεντρική Εκδήλωση «Βραδιά του Ερευνητή 2019»
Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 (17:00 – 21:00)
ΕΛΚΕΘΕ, Θαλασσόκοσμος, Ηράκλειο, ΚΡΗΤΗ

17:00 – 21:00.
Μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να βρούνε τις απαντήσεις για πολλές ερωτήσεις σχετικές με το θαλάσσιο περιβάλλον όπως:

● Ποιες είναι οι ιδιότητες του νερού;
● Η θάλασσα μετριέται;
● Πως προβλέπεται ο καιρός;
● Τι ζει στη Θάλασσα;
● Υπάρχει ζωή στο σκοτάδι;
● Τι είναι βιοποικιλότητα;
● Που πηγαίνουν τα ψάρια και γιατί, πως το ξέρουμε;
● Πως και γιατί μετράμε την ηλικία και το μέγεθος των ψαριών;
● Η άμμος κατοικείται;
● Τι είναι ρύπανση και πως μπορούμε να προστατεύσουμε την θάλασσα από αυτήν;
● Ποιο είναι το «χόρτο του Ποσειδώνα» και τι ρόλο παίζει στη θάλασσα;
● Ποιοι είναι Λεσσεψιανοί μετανάστες ;
● Τι κάνουνε οι θαλάσσιες χελώνες;
● Τι μελετάει η γενετική στη Θάλασσα;

κατευθείαν από τους ανθρώπους της έρευνας, στα ειδικά θεματικά περίπτερα, κάνοντας περιήγηση στο θαυμαστό υδάτινο κόσμο, με κατάδυση χωρίς να βραχούν, μέσω εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, διαδραστικών παιχνιδιών και εφαρμογών.

Κατά τη διάρκεια της Βραδιάς Ερευνητή το μουσικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα αρχίσει με τον λυρικό τενόρο και ερευνητή του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., κ. Άρης Προσπαθόπουλος, με τη συνοδεία του πιανίστα κ. Νίκου Κοκκίνη, καθηγητή πιάνου, στο ωδείου του Δήμου Ηρακλείου. Οι μελωδίες τους θα μας ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο της μουσικής, ερμηνεύοντας τραγούδια-σταθμούς από το ελληνικό ρεπερτόριο, το αγγλόφωνο μιούζικαλ, την καντσονέτα και την όπερα.

Στη συνέχεια η κ. Κέλλυ Θωμά, λύρα και οι συνεργάτες της, Άρης Κορνελάκης λύρα, σάζι, λάφτα και Ελεάννα Παπανικολοπούλου κρουστά, θα μας παρουσιάσουν συνθέσεις επηρεασμένες από διάφορες μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου και εμπνευσμένες από το μαγικό θαλάσσιο κόσμο.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων η είσοδος στο ενυδρείο θα είναι ελεύθερη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση