HomeΚΡΗΤΗΖωτικής σημασίας η εξεύρεση λύσης για εργαζόμενους και τουριστικές επιχειρήσεις

Ζωτικής σημασίας η εξεύρεση λύσης για εργαζόμενους και τουριστικές επιχειρήσεις

Τι δήλωσε ο Σ. Βαρδάκης μετά την κατάρρευση της εταιρείας Thomas Cook

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την χρεοκοπία της βρετανικής ταξιδιωτικής εταιρείας  Thomas Cook, ο Σωκράτης Βαρδάκης, Βουλευτής Ηρακλείου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«H κατάρρευση της εταιρείας Thomas Cook, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία, καθώς η βρετανική ταξιδιωτική εταιρεία, έχει στην ιδιοκτησία της πολλά ξενοδοχεία, ενώ ταυτόχρονα έχει συνάψει συμβόλαια με ξενοδοχεία σε ολόκληρη την  Ελλάδα, τα οποία μονομερώς ακυρώνονται προκαλώντας ανεπανόρθωτο πλήγμα στον τουριστικό κλάδο.

Συγκεκριμένα, στην Κρήτη περίπου το 70- 80% των ξενοδόχων συνεργάζεται με την Thomas Cook , με αποτέλεσμα πακέτα διακοπών που είχαν κλείσει από καιρό και κάλυπταν έως και τις αρχές  Νοεμβρίου, να ακυρώνονται, αφήνοντας  απλήρωτες  τοπικές επιχειρήσεις και εκτεθειμένους τους εργαζόμενους.

Η Κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει μέτρα ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα οι αρνητικές εξελίξεις  που επιφέρει η κατάρρευση της εταιρείας Thomas Cook στη ζωή εκατοντάδων ξενοδοχοϋπαλλήλων, των οποίων η εργασιακή σχέση διαταράσσεται, καθώς και να στηρίξει με κάθε τρόπο τις τοπικές επιχειρήσεις , που επλήγησαν, δεδομένου ότι είχαν συνάψει συμβόλαια με το εν λόγω τουριστικό πρακτορείο.

Το Κράτος πρέπει να ενεργοποιήσει όλους εκείνους τους μηχανισμούς που χρειάζεται για να μην υπάρξουν ανυπολόγιστες συνέπειες στον ακρογωνιαίο λίθο ανάπτυξης της χώρας μας τον τουρισμό».

Με αφορμή το μείζον αυτό πρόβλημα, το οποίο καλείται η χώρα μας να διαχειριστεί, ο κ. Βαρδάκης έχει αιτηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού, στα πλαίσια της οποία ζητά να ενημερωθεί για τις ενέργειες των αρμόδιων Υπουργείων, για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις, που επλήγησαν λόγω κατάρρευσης της εταιρείας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση