HomeHL-9Οι συνθήκες εργασίες στην Ανακύκλωση έφεραν ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Οι συνθήκες εργασίες στην Ανακύκλωση έφεραν ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι βρήκαν σε τάπερ …νεκρό έμβρυο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εντάσεις στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου προκάλεσαν τα αυξημένα προβλήματα των εργαζομένων στην Ανακύκλωση, εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν στις εργασίες του σώματος καταγγέλλοντας τις συνθήκες εργασίες στο εργοστάσιο αλλά και τα ζητήματα που προκύπτουν από την καταβολή των μισθών τους.

Οι εργαζόμενοι επισήμαναν ότι μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί 14 εργατικά ατυχήματα, ενώ αναφέρθηκαν σε σοκαριστικά ευρήματα κατά τη διαλογή των απορριμμάτων, όπως το νεκρό έμβρυο που βρέθηκε μέσα σε τάπερ ή η ενεργή οβίδα που εντοπίστηκε πριν από δύο χρόνια.

Περιγράφοντας τις δύσκολες συνθήκες εργασίας τις οποίες αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στο έλλειμμα ενδιαφέροντος που επιδεικνύει η επιχείρηση απέναντί τους αλλά και στο γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι, αφού η καταβολή των δεδουλευμένων τους γίνεται με «έναντι».

Στη διάρκεια της συζήτησης ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επισήμαναν στους εργαζόμενους ότι ο Δήμος Ηρακλείου δεν έχει τη δυνατότητα καμίας παρέμβασης στη λειτουργία του εργοστασίου, ωστόσο μπορεί να διατυπώσει συστάσεις προς τον εργολάβο.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι επισήμαναν ότι με την παρέμβασή τους στο δημοτικό συμβούλιο διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε η Ανακύκλωση στο Ηράκλειο να υπαχθεί στην αρμοδιότητα του ΕΣΔΑΚ, πρόταση με την οποία συντάχθηκε ο επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» Ηλίας Λυγερός.

Μπροστά αδιέξοδο που είχε προκύψει, ο κ. Λαμπρινός πρότεινε την άμεση συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής με ολιγόωρη διακοπή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία δεν αποδέχθηκαν όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εν τέλει δεν ελήφθη απόφαση για τα προβλήματα των εργαζομένων στην Ανακύκλωση, ωστόσο ενδέχεται να υπάρξουν κάποιες εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση