HomeHL-9Με τις προγραμματισμένες πτήσεις η επιστροφή των τουριστών από το Ηράκλειο

Με τις προγραμματισμένες πτήσεις η επιστροφή των τουριστών από το Ηράκλειο

Τι αναφέρει ο αερολιμενάρχης του «Ν. Καζαντζάκης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έξι πτήσεις – όσες ήταν προγραμματισμένο να γίνουν – αναμένεται να πραγματοποιηθούν αύριο το βράδυ από το αεροδρόμιο Ηρακλείου, προκειμένου να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι τουρίστες που είχαν κλείσει τα πακέτα διακοπών τους με την Thomas Cook.

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αερολιμενάρχης του «Ν. Καζαντζάκης», Γιώργος Πλιάκας, η επιστροφή των τουριστών θα γίνει στις ημερομηνίες που ήταν έτσι κι αλλιώς καθορισμένες, ενώ οι αυριανές πτήσεις θα γίνουν, από άλλες εταιρείες, τις ίδιες ώρες. Η πρώτη πτήση αναχωρεί λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ και η τελευταία στη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα. «Είναι μια διαδικασία που σχεδιάζεται με λεπτομέρεια, προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα. Υπολογίζουμε ότι αύριο θα αναχωρήσουν περίπου 1.000 τουρίστες. Ήδη βρίσκονται στο Ηράκλειο και διαμορφώνουν το πρόγραμμα, στελέχη του ασφαλιστικού οργανισμού που θα καλύψει τους επιβάτες, αλλά και άτομα από το προξενείο. Νομίζω ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Πλιάκας.

Ψυχραιμία συνέστησε στους ξενοδόχους ο γενικός γραμματέας του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Κρήτης, Αλέξανδρος Σωμαράς: «Πρέπει μέσα σε όλη αυτή την αγωνία, να υπάρξει ψυχραιμία για να διαφυλάξουμε τον τουρισμό μας. Ίσως κάποιοι ξενοδόχοι υπό την πίεση που βιώνουν, ζητήσουν χρήματα από τουρίστες. Χρήματα όμως που μετά θα μπορούν να τα ζητήσουν από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Ό,τι γίνει, άποψη μου είναι ότι, θα πρέπει να είναι προϊόν σκέψης με μελλοντικό ορίζοντα και όχι περιστασιακά».

In.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση