HomeΚΡΗΤΗΝ. Ηγουμενίδης: Κόντρα στα σχέδια της ΝΔ για ιδιωτικοποίηση του νερού, υλοποιούνται τα σημαντικά έργα ύδρευσης στο Ηράκλειο

Ν. Ηγουμενίδης: Κόντρα στα σχέδια της ΝΔ για ιδιωτικοποίηση του νερού, υλοποιούνται τα σημαντικά έργα ύδρευσης στο Ηράκλειο

Στο τραπέζι της συνάντησης τα έργα ύδρευσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης με αντικείμενο την πορεία των έργων ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου.

Σε συνέχεια όλων των προηγούμενων παρεμβάσεων, ο Νίκος Ηγουμενίδης έλαβε ενημέρωση από τον Δήμαρχο και από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ηρακλείου κ. Γιώργο Βουρεξάκη για την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα, στο τραπέζι της συνάντησης βρέθηκαν τα υπό εξέλιξη έργα αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης στον Μασταμπά, τα άμεσα χρονοδιαγράμματα για Δειλινά και Ν. Αλικαρνασσό, αλλά και το επόμενο έργο που αφορά στην αντικατάσταση δικτύων 43 χιλιομέτρων στην ευρύτερη περιοχή της Ηλιούπολης. Παρόντες στη συνάντηση και συνεργάτες από το πολιτικό γραφείο του Νίκου Ηγουμενίδη.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα ο Νίκος Ηγουμενίδης είχε ζητήσει την ταχεία έγκριση από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση για την χρηματοδότηση ύψους 15.200.000 ευρώ για την κατασκευή δικτύων ύδρευσης στην πόλη Ηρακλείου και μαζί τη χρηματοδότηση ύψους 2.500.000€, για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην πόλη για λόγους επίσπευσης και ολοκλήρωσης του έργου. Πριν λίγους μήνες, τον Ιούνιο του 2019, δόθηκε η τελική έγκριση και ξεκλείδωσαν και οι παραπάνω χρηματοδοτήσεις σε συμφωνία με το χρηματοδοτικό σχήμα προς τη ΔΕΥΑ Ηρακλείου όπως έχει δρομολογηθεί και διασφαλιστεί από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα το βάρος πέφτει στην αντικατάσταση – επέκταση των δικτύων ύδρευσης στις περιοχές Κορώνη Μαγαρά, Αγ. Αικατερίνη, Δημοκρατίας, Κηπούπολη, Νέα Αλικαρνασσός και Δυτικά προάστια (Τρεις Βαγιές, Εσταυρωμένος, Λίντο), δηλαδή περίπου 150 χιλιόμετρα δικτύων και η αντικατάσταση-επέκταση ενός πολύ σημαντικού τμήματος της πόλης, αλλά και έμφαση στην πορεία του «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» για την αντικατάσταση των υδρομέτρων.

Στο εποικοδομητικό κλίμα της συνάντησης, ο Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε ότι: «Στον απόηχο προκλητικών δηλώσεων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για αύξηση τιμών στο νερό, και σε ό,τι αφορά το Ηράκλειο, η απάντηση μας είναι ηχηρή: Όχι βεβαίως στην ιδιωτικοποίηση του νερού, διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού και φυσικά πόσιμο νερό για τους πολίτες. Αυτό άλλωστε είναι και ο στόχος του μεγάλου έργου της αντικατάστασης-επέκτασης του δικτύου ύδρευσης στο Ηράκλειο. Πόσιμο νερό και διασφάλιση του ως κοινωνικού αγαθού. Είμαστε διαρκώς σε εγρήγορση για τα έργα που ξεκλείδωσαν από τον Φιλόδημο Ι και ΙΙ και για την αξιοποίηση όλου του φάσματος του χρηματοδοτικού σχήματος που εξασφαλίσαμε για την ύδρευση της πόλης του Ηρακλείου και που αφορά στις γειτονιές που υποφέρουν στο Ηράκλειο και στερούνται ποιοτικό και πόσιμο νερό στα σπίτια τους»

Παράλληλα, συζητήθηκε το θέμα της ενίσχυσης του προσωπικού της ΔΕΥΑΗ καθώς το οργανόγραμμα προβλέπει 170 θέσεις εργασίας με την υπάρχουσα κάλυψη να περιορίζεται στα 120 άτομα ενώ εκφράστηκε η αγωνία για το προσωπικό το οποίο πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί (26 άτομα).

Επιπλέον, με την ευκαιρία της συνάντησης με τον Δήμαρχο, συζητήθηκαν και τα προβλήματα σχολικής στέγης και δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης για το Δήμο Ηρακλείου, η πορεία εργασιών στο πάρκο Γεωργιάδη και η αξιοποίηση χώρων του αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης. Ειδικά μάλιστα για το ζήτημα της αξιοποίησης των χώρων του Αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης μετά την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι, ο δήμαρχος Ηρακλείου σημείωσε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η εκπόνηση μελέτης ειδικού χωρικού για την Αλικαρνασσό που περιλαμβάνει και το αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης (στάδιο σύνταξης τεχνικών προδιαγραφών).

Διαφήμιση
Διαφήμιση