HomeHL-9Ενας χρόνος από τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Ενας χρόνος από τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

«Ντου» του Ρουβίκωνα, πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου σε κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας, με πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Justice For Zak/Zackie και της ανοιχτής συνέλευσης για τον Ζακ/τη Zackie.. Ανάλογες εκδηλώσεις προγραμματίζονται σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Η προσυγκέντρωση είναι στις 2μμ στη Γλάδστωνος, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα, και ενημέρωση – συζήτηση στην πλατεία Συντάγματος. Ο Ζακ Κωστόπουλος έπεσε νεκρός στο κέντρο της Αθήνας στις 21 Σεπτεμβρίου, σε μια υπόθεση που αρχικά φάνηκε να ξεκινά από μια απόπειρα ληστείας κοσμηματοπωλείου, γεγονός που αμφισβητείται πλέον από τους δικηγόρους και την οικογένειά του θανόντος. Οι εικόνες του ακτιβιστή στο πεζοδρόμιο με τα σπασμένα γυαλιά, ο ξυλοδαρμός του από δύο ανθρώπους, αλλά και ο τρόπος που οι αστυνομικοί χειρίστηκαν την υπόθεση προκάλεσαν ερωτηματικά και αντιδράσεις.

Διεθνής Αμνηστία: Δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί η ημερομηνία της δίκης για τον Ζακ Κωστόπουλο

Κάλεσμα για συμμετοχή απευθύνει και η Διεθνής Αμνηστία, που σε ανακοίνωσή της στο Facebook ενημερώνει ότι πάρα πολλά τμήματα σε όλο τον κόσμο θα διοργανώσουν παρεμβάσεις και δράσεις με αφορμή την επέτειο, καλώντας στην υπογραφή της έκκλησης προς τα ελληνικά Υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

«Έναν χρόνο μετά, και ενώ η ποινική διερεύνηση για την υπόθεση έχει ολοκληρωθεί, η ημερομηνία έναρξης της δικαστικής διαδικασίας δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, ενώ υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για ανεπάρκειες στη διερεύνηση, στο πλαίσιο των ευρύτερων επίμονων συστημικών αποτυχιών σε διερευνήσεις που αφορούν περιπτώσεις αστυνομικής βίας στην Ελλάδα», τονίζει η Διεθνής Αμνηστία.

Τον προσδιορισμό της δικάσιμου για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου έχει ζητήσει εδώ και μήνες και η οικογένεια του θανόντος. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστή η πρόθεση του εισαγγελέα να παραπεφθούν σε δίκη έξι άτομα για την υπόθεση ξυλοδαρμού και τον θάνατο του ακτιβιστή.

Ντου Ρουβίκωνα στο δεύτερο κοσμηματοπωλείου του άνδρα που εμπλέκεται στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου

Μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας του Ρουβίκωνα βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο δεύτερο κοσμηματοπωλείο του άνδρα που εμπλέκεται στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, το οποίο βρίσκεται στο Χαλάνδρι.

Μια ομάδα ανθρώπων του Ρουβίκωνα ύψωσαν πανό μπροστά από το κοσμηματοπωλείο στο οποίο έγραφαν: «Ο δολοφόνος του Ζακ είναι στη γειτονιά σας».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση