HomeΕΛΛΑΔΑΠρόεδρος ΟΑΣΘ: Φέσι 86 εκατ. ευρώ άφησε η διοίκηση του Στέλιου Παππά

Πρόεδρος ΟΑΣΘ: Φέσι 86 εκατ. ευρώ άφησε η διοίκηση του Στέλιου Παππά

Τι αποκαλύπτει ο Γιώργος Σπανός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χρέη ύψους 86 εκατ. ευρώ άφησε στον ΟΑΣΘ η διοίκηση του Στέλιου Παππά, αποκάλυψε ο νέος πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού, Γιώργος Σπανός.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Σπανός στην ιστοσελίδα voria, τα χρέη του ΟΑΣΘ προς την εφορία- που προέρχονται κυρίως από τη μη καταβολή του ΦΠΑ- φτάνουν σε περίπου 48,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, έχουν συσσωρευτεί χρέη του Οργανισμού προς τον ΕΦΚΑ, ύψους 27,5 εκατ. ευρώ. Τα χρέη του ΟΑΣΘ όμως δεν σταματούν εκεί, καθώς η προηγούμενη διοίκηση άφησε απλήρωτους λογαριασμούς προς προμηθευτές, που φτάνουν περίπου τα 10 εκατ. ευρώ. «Καθημερινά έρχονται προμηθευτές οι οποίοι ζητούν να τους εξοφλήσουμε οφειλές παλαιότερων μηνών που παρέμειναν απλήρωτες», δήλωσε ο κ. Σπανός.

ΟΑΣΘ: Προεισέπρατταν την επιδότηση

Την ίδια ώρα, η διοίκηση του Στέλιου Παππά προεισέπραττε την κρατική επιδότηση, προκειμένου να καταβάλει τη μισθοδοσία των εργαζομένων, καθώς είχαν βουλιάξει τα έσοδα του ΟΑΣΘ. Αποχωρώντας τον Αύγουστο, η προηγούμενη διοίκηση είχε ήδη προεισπράξει την επιδότηση του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου, για να καταβληθεί η μισθοδοσία του Αυγούστου. «Αναγκαστήκαμε κι εμείς με τη σειρά μας να ζητήσουμε προείσπραξη της αντισταθμιστικής οφειλής του μηνός Νοεμβρίου προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας», δήλωσε ο κ. Σπανός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018 το χρέος προς τον ΟΑΣΘ έφτασε τα 23,2 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 14,5 εκατ. ευρώ τα οφείλει το υπουργείο Εργασίας, για τη δωρεάν μετακίνηση ανέργων και το μειωμένο εισιτήριο ατόμων άνω των 65 ετών. Αλλα 8,7 εκατ. ευρώ οφείλει στον Οργανισμό το υπουργείο Παιδείας, για τις μετακινήσεις φοιτητών και μαθητών με μειωμένο εισιτήριο. Τα υπουργεία δεν κατέβαλαν στον ΟΑΣΘ τις σχετικές οφειλές ούτε το 2019 και συνολικά το ύψος τους αναμένεται να φτάσει στα 45,7 εκατ. ευρώ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση