HomeHL-WorldΟ Μπάιντεν θέλει να βγάλει στη φόρα τον Τραμπ

Ο Μπάιντεν θέλει να βγάλει στη φόρα τον Τραμπ

Απαιτεί να δώσει στη δημοσιότητα απομαγνητοφωνημένο κείμενο συνομιλίας του με ξένο ηγέτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Τζο Μπάιντεν απαίτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ να δώσει στη δημοσιότητα το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας κατά την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος υποπτεύεται ότι ζήτησε από τον Ουκρανό ομόλογό του να ερευνήσει την οικογένεια του πολιτικού του αντιπάλου.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος υπέδειξε στις μυστικές υπηρεσίες μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τον Ιούλιο ο Τραμπ με τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Κατά τη διάρκεια αυτής ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος τον πίεσε προκειμένου το Κίεβο να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, και ενός από τους επικρατέστερους υποψηφίους για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τραμπ προέτρεψε τον Ζελένσκι περίπου οκτώ φορές να συνεργαστεί με τον Ρούντι Τζουλιάνι, τον προσωπικό δικηγόρο του, στην έρευνα αυτήν. Ο γιος του Μπάιντεν, εργαζόταν για μια ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου από το 2014, όταν ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επί της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα.

«Αν αυτές οι κατηγορίες ευσταθούν, τότε η βούληση του προέδρου Τραμπ να κάνει κατάχρηση της εξουσίας του και να ταπεινώσει τη χώρα μας δεν έχει όρια», δήλωσε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωσή του, απαιτώντας «τουλάχιστον» ο Αμερικανός πρόεδρος να «δώσει στη δημοσιότητα αμέσως το αποµαγνητοφωνηµένο κείµενο της εν λόγω κλήσης, έτσι ώστε ο αμερικανός λαός να μπορεί να κρίνει από μόνος του».

Ο Τραμπ διέψευσε χθες κατηγορηματικά ότι είχε οποιαδήποτε επιλήψιμη συζήτηση με έναν ξένο ηγέτη, απορρίπτοντας τις καταγγελίες.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση