HomeHL-9Ντόρα Μπακογιάννη: Ο ΒΟΑΚ χωρίς διόδια δεν μπορεί να γίνει

Ντόρα Μπακογιάννη: Ο ΒΟΑΚ χωρίς διόδια δεν μπορεί να γίνει

Ξανά στο Υπουργείο Υποδομών το αίτημα για τη διασύνδεση με το αεροδρόμιο Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα μείζον ζήτημα για τα Χανιά βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη με τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή.

Όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση, θα διατυπωθεί εκ νέου προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για άμεση σύνδεση του ΒΟΑΚ με το αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης» των Χανίων.

Tτο αίτημα αυτό πρόκειται να εκφραστεί στον ίδιο τον υπουργό κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στα Χανιά στις αρχές του ερχόμενου μηνός.

Παράλληλα, όμως, η κ. Μπακογιάννη αναφερόμενη στο θέμα του ΒΟΑΚ επισήμανε σε δηλώσεις της ότι το επίμαχο ζήτημα των διοδίων που τέθηκε εκ νέου με επίταση τις τελευταίες ημέρες φαντάζει να αποτελεί μονόδρομο, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε η βουλευτής Χανίων της ΝΔ «χωρίς διόδια ο ΒΟΑΚ δεν πρόκειται να γίνει.

Αν μπούμε σε άλλη λογική, ούτε τα δισέγγονα μας δε θα έχουν δρόμο να πάνε με ασφάλεια από τα Χανιά στο Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο».

«Ο ΒΟΑΚ είναι θέμα τιμής για τον Κυριάκο Μητσοτάκη» τόνισε για μία ακόμα φορά από τα Χανιά η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σημείωσε ότι «νέος ΒΟΑΚ χωρίς διόδια δε μπορεί να υπάρξει», ενώ χαρακτήρισε ως «απόλυτη αποτυχία τα όσα ανακοίνωνε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης», τον οποίο όπως είπε, αρχικά είχε πιστέψει για τις εξαγγελίες του, ωστόσο αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε τίποτα από αυτά που έλεγε.

«Ένα τέτοιο έργο δε μπορεί να γίνει χωρίς διόδια. Και η θέση ότι ένα τέτοιο έργο μπορεί να γίνει χωρίς διόδια είναι και λαϊκίστικη και ουτοπία. Θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να διευκολυνθούν οι κάτοικοι που χρησιμοποιούν καθημερινά ή πολλές φορές την ημέρα τον ΒΟΑΚ.

Επί της αρχής ο ΒΟΑΚ θα έχει διόδια γιατί αν μπούμε σε άλλη λογική τα δισέγγονα μας δεν θα έχουν δρόμο για να μπορούν να πάνε με ασφάλεια από τα Χανιά στο Ηράκλειο ή τον Αγ. Νικόλαο», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί και καλά θα κάνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβουν ότι η εποχή της κοροϊδίας και της επικοινωνιακής πολιτικής τελείωσε οριστικά με τις εκλογές», ήταν το σχόλιο της κα Μπακογιάννη για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ γυρνά όλες τις διαδικασίες του ΒΟΑΚ στο μηδέν.

Οι λεπτομέρειες θα δοθούν από την επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στις αρχές Οκτωβρίου, ανάφερε η κα Μπακογιάννη στο πως θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τα διόδια.

Ο κ. Καλογερής τόνισε ότι «έχουν συζητηθεί οι τεχνικές λύσεις για να είναι το έργο του συνδετήριου δρόμου υλοποιήσιμο ενώ και την Αντιπεριφέρεια Χανίων δεν την ενδιαφέρουν οι πολιτικοί λόγοι που το έργο καθυστέρησε σε κυβερνητικό επίπεδο».

Όπως σημείωσε ο κ. Καλογερής, «μια πρόταση αφορά ένα τμήμα του δρόμου πλάτους περίπου 30 μέτρων που μπορεί να αξιοποιηθεί για το οποίο δεν υπάρχουν αντιδράσεις και έτσι θα εξοικονομηθούν και αρκετά χρήματα».

«Δε μπορούμε να πετάμε τα χρήματα των φορολογουμένων» σημείωσε η κα Μπακογιάννη αναφερόμενη στις απαλλοτριώσεις που έχουν ήδη καταβληθεί και «αυτό που θα μετρήσει είναι το αποτέλεσμα και όχι οι μεγάλες εταιρείες που ενδεχομένως θα θελήσουν να αναλάβουν το έργο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση