HomeHL-EconomyΕξοικονόμηση κατ’ οίκον: Σε μία ώρα εξαντλήθηκαν τα χρήματα για την Πελοπόννησο

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον: Σε μία ώρα εξαντλήθηκαν τα χρήματα για την Πελοπόννησο

Άνοιξε σήμερα το πρωί η ηλεκτρονική πλατοφόρμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μία ώρα εξαντλήθηκαν οι πόροι του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» για την περιφέρεια Πελοποννήσου, για την οποία άνοιξε σήμερα το πρωί η ηλεκτρονική πλατοφόρμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υποβλήθηκαν 886 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 11,9 εκατ. ευρώ.

Για την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων, όπου η πλατφόρμα άνοιξε επίσης σήμερα, έως τις 14.30 είχαν καταχωρηθεί 594 αιτήσεις (και είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής για 232 εξ’ αυτών), ενώ δεσμεύθηκαν πόροι περίπου 3 εκατ. ευρώ, σε σύνολο προϋπολογισμού περίπου 6,2 εκατ. ευρώ.

Για τις υπόλοιπες περιφέρειες, οι ημερομηνίες έναρξης υποβολής των αιτήσεων έχουν ως εξής:

– Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου: Στερεά Ελλάδα, Βόρειο Αιγαίο

– Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου: Αττική

– Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου: Κρήτη, Νότιο Αιγαίο

– Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου: Δυτική Μακεδονία

Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων στην κάθε Περιφέρεια/ομάδα Περιφερειών θα ξεκινά στις 10.00 το πρωί της οριζόμενης ημερομηνίας.

«Επαναλαμβάνουμε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να εξασφαλιστούν πρόσθετοι πόροι για το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ».

Στο πλαίσιο αυτό, τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα εξαντλήσουν τις δυνατότητες συγχρηματοδότησης από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ (τομεακού ΕΠΑνΕκ και τα 13 Περιφερειακά Προγράμματα)», αναφέρει το ΥΠΕΝ σε ανακοίνωσή του.

ΠΗΓΗ: enikonomia

Διαφήμιση
Διαφήμιση