HomeΕΛΛΑΔΑΥπόθεση Novartis: Και ο Ανδρέας Λοβέρδος κατονόμασε τον «Ρασπούτιν»

Υπόθεση Novartis: Και ο Ανδρέας Λοβέρδος κατονόμασε τον «Ρασπούτιν»

Τη Δευτέρα καταθέτει ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα ακόμη πολιτικό πρόσωπο, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, κατέθεσε ενώπιον των εισαγγελικών αρχών ότι πίσω από το προσωνύμιο «Ρασπούτιν» είναι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση της Novartis προσήλθε σήμερα και κατέθεσε και πάλι ο Ανδρέας Λοβέρδος για την εν λόγω υπόθεση, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα θα καταθέσει ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας.

Ειδικότερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε ζητήσει συνάντηση με τον Ευάγγελο Ζαχαρή, προκειμένου να ενημερώσει τον εισαγγελικό λειτουργό για το περιεχόμενο των 7 μηνυτήριων αναφορών που έχει καταθέσει κατά των προστατευομένων μαρτύρων κ.λπ. για την υπόθεση της Novartis, οι οποίες βρίσκονται αδρανείς στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Μετά την προσκόμιση των σχετικών αντιγράφων των 7 μηνύσεων, όπως και άλλων εγγράφων στον Ευάγγελο Ζαχαρή, ο τελευταίος ζήτησε να καταθέσει και πάλι ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ. Τόσο στις μηνυτήριες αναφορές, όσο και στην σημερινή κατάθεσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος κατονόμασε το πολιτικό πρόσωπο που είναι πίσω από το προσωνύμιο «Ρασπούτιν».

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και στον ρόλο που φέρεται να διαδραμάτισε στην υπόθεση της Novartis.

Όπως είναι γνωστό ο Ανδρέας Λοβέρδος, την περασμένη Δευτέρα κατέθεσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, των δυο επίκουρων εισαγγελέων της Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, αλλά και κατά παντός άλλου υπεύθυνου για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Τι αναφέρει στη μήνυσή του ο Λοβέρδος

Στην τελευταία αυτή μήνυση ο Ανδρέας Λοβέρδος αφιερώνει ξεχωριστό κεφάλαιο που επιγράφεται «Ο δόλος των εγκαλουμένων και ο ρόλος υπουργού της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα».

Σε αυτό το κεφάλαιο, μεταξύ των άλλων, αναφέρει:

«… Από τον συνδυασμό όσων προαναφέρθηκαν – προκύπτει η επίταση του δόλου με την οποία λειτούργησαν οι εγκαλούμενοι εφαρμόζοντας την εντολή του προσώπου με το ψευδώνυμο Ρασπούτιν -του κατονομάσθεντος Δ. Παπαγγελόπουλου- να εμπλέξει πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης στη σκευωρία Novartis, να καταστρέψει τους ίδιους και τα κόμματα τους και όταν μετά από χρόνια απαλλαγούν, να έχουν προλάβει να ωφεληθούν οι τότε κυβερνώντες. Με άλλα λόγια αυτό που ανέφερε η κυρία Ράικου, δια των κύκλων της, ότι ο Ρασπούτιν της έδινε ως οδηγία «κι ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν», είναι απολύτως χαρακτηριστικό του σκοπού και της στόχευσης της σκευωρίας Novartis, και εξηγεί με σαφείς όρους τις πράξεις κι τις παραλείψεις των εγκαλούμενων, αποδεικνύοντας κι τον άμεσο δόλο με τον όποιο ενήργησαν».

Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα η νέα μηνυτήρια αναφορά του Ανδρέα Λοβέρδου που κατέθεσε πριν από λίγες μέρες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναμένεται να διαβιβαστεί στην Βουλή.

Επίσης, οι δύο αντεισαγγελείς θα διαβιβάζουν στην Βουλή όποια κατάθεση μάρτυρα -που θα γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα- κρίνουν αναγκαία, εφόσον αναφέρεται σε πολιτικό πρόσωπο.

Ποιες είναι οι επόμενες κλητεύσεις μαρτύρων

Παράλληλα, οι δύο αντεισαγγελείς συνεχίζουν το έργο τους για τα μη πολιτικά πρόσωπα. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζουν τις επόμενες κλητεύσεις μαρτύρων, με προτεραιότητα στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος θα καταθέσει ως μάρτυρας την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί και την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου.

Στον κατάλογο των προσώπων που θα καλέσουν είναι ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, η τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η τέως Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, κ.λπ.

Τέλος, οι δυο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου θα καλέσουν να καταθέσουν με την ιδιότητα του μάρτυρα και όσα πρόσωπα αναφερθούν από άλλους μάρτυρες και κριθεί από τους εισαγγελικούς λειτουργούς αναγκαία η κλήτευσή τους.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση