Στα ίχνη των μελών κυκλώματος που εξαπατούσε επιχειρήσεις στο Ηράκλειο και την Αττική, βρίσκονται οι διωκτικές αρχές, οι οποίες κατάφεραν να εξιχνιάσουν τρεις διαφορετικές υποθέσεις απάτης με πλαστές επιταγές.

Στο κύκλωμα φέρονται να εμπλέκονται συνολικά έξι άτομα, ηλικίας από 22 έως και 53 ετών, ενώ η λεία που αποκόμισαν από τις απάτες ανέρχεται στο ποσό των 40.000 ευρώ.

Σε βάρος των έξι ατόμων έχει σχηματιστεί δικογραφία για απάτη και πλαστογραφία.

Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις υποθέσεις απάτης εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και του Τμήματος Ασφαλείας Παιανίας Αττικής.

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα, στο χρονικό διάστημα από τις 15 έως τις 23 Μαΐου 2019, ένας εκ των μελών του κυκλώματος, ηλικίας 30 χρόνων, επικοινώνησε τηλεφωνικά με εκπροσώπους εμπορικής εταιρείας σε περιοχή της Αττικής και με το πρόσχημα αγοράς μεγάλων ποσοτήτων της παραγωγής της, κατάφερε να τους πείσει να του αποστείλουν μέσω μεταφορικής εταιρείας, προϊόντα συνολικής χρηματικής αξίας 25.000 ευρώ αποστέλλοντας για την εξόφληση του ποσού πλαστή επιταγή.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση απάτης εκτός του 30χρονου εμπλέκονται και άλλα τρία άτομα του κυκλώματος, οι οποίοι από κοινού κατάφεραν να πείσουν τους εκπροσώπους της εταιρείας για τις … αγαθές προθέσεις τους.

Τα μέλη του κυκλώματος, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, το χρονικό διάστημα από τις 8 Μαΐου έως και τις 15 Ιουνίου 2018, είχαν διαπράξει άλλες δύο υποθέσεις απάτης σε βάρος εμπορικών εταιρειών στο Ηράκλειο. Στην πρώτη περίπτωση κατέβαλαν μικρό χρηματικό ποσό ως προκαταβολή για την προμήθεια των προϊόντων της εταιρείας και στη συνέχεια εξόφλησαν τον επιχειρηματία με πλαστές επιταγές, αποσπώντας έτσι, προϊόντα συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 15.000 ευρώ.

Την υπόθεση χειρίζεται η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση