HomeHL-World«Ο Φρανσουά Ολάντ πάει ξανά για πρόεδρος»

«Ο Φρανσουά Ολάντ πάει ξανά για πρόεδρος»

Τι λέει η πρώην σύντροφός του, Βαλερί Τριερβελέρ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα φώτα της δημοσιότητας απασχολεί εκ νέου η πρώην σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ, Βαλερί Τριερβελέρ, η οποία προμοτάρει το νέο της βιβλίο, μια έκδοση που μιλά λιγότερο -σε σχέση με το προηγούμενο – για τον Γάλλο πρόεδρο.

Η Βαλερί Τριερβελέρ ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το νέο της πόνημα «Δίνουμε τις ειδήσεις» στο οποίο και κάνει μια αναδρομή στην επαγγελματική της καριέρα στο γαλλικό Paris March, αλλά και στη σύντομη διαμονή της στο Ελιζέ στο πλευρό του τότε Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ. Το προηγούμενο βιβλίο της είχε γίνει ανάρπαστο καθώς κυκλοφόρησε στα μισά της προεδρικής θητείας του σοσιαλιστή πολιτικού και πλήγωσε ανεπανόρθωτα το προφίλ του.

Στο «Ευχαριστώ για τη στιγμή», όπως λεγόταν τότε το βιβλίο, η Τριερβελέρ παρουσίαζε τον Φρανσουά Ολάντ ως παθολογικό ψεύτη, αλαζόνα, ενώ από αυτό διέρρευσε η περίφημη φράση που του αποδίδεται για τους πολύ φτωχούς της Γαλλίας, του οποίους αποκαλούσε «ξεδοντιάρηδες». Ανάμεσα στα άλλα, η Βαλερί Τριερβελέρ αναφερόταν φυσικά και στην απιστία του Φρανσουά Ολάντ, περιγράφοντας τις ερωτικές του περιπτύξεις με την ηθοποιό – και σημερινή σύντροφό του – Ζουλί Γκαγιέ.

Η Τριερβελέρ βλέπει νέα υποψηφιότητα Ολάντ για την προεδρεία

Η δημοσιογράφος βρέθηκε σε γαλλική ραδιοφωνική εκπομπή όπου αν και παραδέχτηκε πως δεν έχει επαφές με τον Φρανσουά Ολάντ εκτίμησε πως ο πρώην Γάλλος πρόεδρος ίσως δεν έχει αποσυρθεί πολιτικά. Όπως είπε, υποπτεύεται πως ο Φρανσουά Ολάντ ενδεχομένως να επιχειρήσει να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία το 2022.

«Δεν λέω πως θα τα καταφέρει, αλλά λέω απλά πως πρέπει να το σκέφτεται» σημείωσε χαρακτηριστικά. «Θυμάμαι πόσο αφοσιωμένος ήταν το 2010 – 2011 όταν του έδιναν (οι δημοσκοπήσεις) μόλις 3% και κανείς δεν τον πίστευε. […] Σήμερα κανείς δεν τον πιστεύει επίσης, ούτε εγώ τον πιστεύω, ωστόσο οι συναντήσεις για υπογραφές βιβλίων μοιάζουν με προεκλογικές καμπάνιες» συνεχίζει, αναφερόμενη στις εκδηλώσεις παρουσίασης του βιβλίου του Φρανσουά Ολάντ

Ο Φρανσουά Ολάντ σκέφτεται όπως ο Νικολά Σαρκοζί

Η Βαλερί Τριερβελέρ εξηγεί πως η συμπεριφορά του Φρανσουά Ολάντ μοιάζει πολύ με εκείνη του προκάτοχού του στο Ελιζέ, του Νικολά Σαρκοζί. «Αυτοί οι άνδρες ασκούν πολιτική σε όλη τους τη ζωή. Αγαπούν μόνο αυτό, δεν ζουν παρά μόνο για την πολιτική» σημειώνει. Προς υπεράσπιση του πρώην συντρόφου της, η Τριερβελέρ προσθέτει πως «απέσυρε την υποψηφιότητά του» για τη δεύτερη θητεία.

Η Βαλερί Τριερβελέρ αναφέρει πως ο Φρανσουά Ολάντ φθονεί τον νυν ένοικο του προεδρικού μεγάρου στη Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν. «Δεν ήταν απλά μια ήττα, ήταν εξευτελισμός» εκτιμά η ίδια για τον τρόπο που ο πρώην πρόεδρος αναγκάστηκε να θέσει αυτόν στο περιθώριο, πριν κερδίσει τις εκλογές ο Μακρόν.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση