HomeHL-9Στις 30 Σεπτεμβρίου η απόφαση του δικαστηρίου για το κύκλωμα της κοκαΐνης

Στις 30 Σεπτεμβρίου η απόφαση του δικαστηρίου για το κύκλωμα της κοκαΐνης

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2016 με τη σύλληψη μιας ολόκληρης οικογένειας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν και πάλι σήμερα προκειμένου να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης που είχε εξαρθρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2016 από τις διωκτικές αρχές.

Στην υπόθεση εκτός από τους τέσσερις βασικούς κατηγορουμένους, ένα ζευγάρι και δύο ακόμη άτομα είχαν συλληφθεί επίσης ο ανήλικος γιος του ζευγαριού όπως και ο πατέρας του 45χρονου άνδρα.

Η δίκη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης συνεχίστηκε με τις απολογίες των κατηγορουμένων, την τοποθέτηση του εισαγγελέα και τις αγορεύσεις των συνηγόρων και διακόπηκε για τις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε και αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Ο 45χρονος άνδρας ο οποίος πρωτόδικα, τον Ιούνιο του 2017 είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, εμφανίστηκε ενώπιον των δικαστών μετανιωμένος για τις πράξεις του, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε πλήρως. Από την πλευρά της η 40χρονη σύζυγός του, που εκτίει ποινή κάθειρξης 18 ετών εμφανίστηκε συντετριμμένη και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση συνεπεία του εγκλεισμού της.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών και των τεσσάρων κατηγορουμένων ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του πρότεινε την ενοχή του ζευγαριού και του τρίτου κατηγορουμένου ενώ για τον τέταρτο να μετατραπεί η ποινή του από διακίνηση ναρκωτικών σε προμήθεια για προσωπική χρήση.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανήλικος γιος του 45χρονου και της 40χρονης είχε δικαστεί από το Δικαστήριο Ανηλίκων Ηρακλείου και είχε εκτίσει ποινή 4 μηνών σε Φυλακή Ανηλίκων. Στη συνέχεια, ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος. Ελεύθερος είχε αφεθεί και ο παππούς του μετά την απολογία του στον ανακριτή το 2016, αμέσως μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση