HomeHL-GreeceΦωτιά στο Μάτι: Αίτημα να ανατεθεί η ανάκριση σε ειδικό εφέτη ανακριτή

Φωτιά στο Μάτι: Αίτημα να ανατεθεί η ανάκριση σε ειδικό εφέτη ανακριτή

Λόγω «της σοβαρότητας και της ευρύτατης δημοσιότητας» της υπόθεσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προς εφέτη – ανακριτή οδεύει όπως όλα δείχνουν η ανάκριση για την τραγωδία στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 102 άτομα. Και αυτό γιατί ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, ζήτησε σήμερα τη σύγκλιση της Ολομέλειας Εφετών, προκειμένου να αποφασίσει στον ορισμό ειδικού – εφέτη ανακριτή που θα χειριστεί την πολύκροτη δικογραφία.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Μωραϊτάκης στο σχετικό έγγραφο του προς τον πρόεδρο του τριμελούς συμβουλίου του Εφετείου Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο, η διενέργεια της ανάκρισης για το Μάτι από ειδικό εφέτη – ανακριτή αλλά και έναν ακόμη επίκουρο αυτού είναι επιβεβλημένη λόγω «της σοβαρότητας, της εξαιρετικής φύσης και της ευρύτατης δημοσιότητας» της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι τον περσμένο Μάρτιο η εισαγγελία Πρωτοδικών έπειτα από πολύμνηνη έρευνα είχε προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος κατά 20 προσώπων. Τα αδικήματα για τα οποία ασκήθηκε η δίωξη είναι:

– Εμπρησμός από αμέλεια,
– Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και
– Σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Οι ποινικές διώξεις, που είχαν ασκηθεί από την εισαγγελία στρέφονται μεταξύ άλλων κατά του 65χρονου που ευθύνεται για την έναρξη της φωτιάς στο Νταού Πεντέλης, του πρώην δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, του πρώην δημάρχου Ραφήνας Ευάγγελου Μπουρνούς, του πρώην γ.γ Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη αλλά και κατά στελεχών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ, της Πυροσβεστικής καθώς και κατά της πρώην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση