Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να εκδικαστεί σήμερα η υπόθεση των δύο φίλων που είχαν συλληφθεί στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης τον Φεβρουάριο του 2017, επειδή είχαν μετατρέψει ένα καφενείο στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου σε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο επεξεργασίας χασίς.

Στο… εδώλιο κάθονται ξανά οι δύο 48χρονοι – ο επιχειρηματίας αλλά και ο φίλος του γεωπόνος – οι οποίοι έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα με ποινή κάθειρξης 18 χρόνων.

Η υπόθεση

Υπενθυμίζεται πως τον Φεβρουάριο του 2017 μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση ήρθε στο φως… το καφενείο που είχε μετατραπεί σε εργοστάσιο χασίς.

kafeneio-narkotika2

Η εν λόγω επιχείρηση δεν λειτουργούσε με τους αστυνομικούς να κάνουν… έφοδο – αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν – και διαπίστωσαν πως στο πατάρι υπήρχαν στοιβαγμένα 16,4 κιλά χασίς και 2,5 κιλά της ναρκωτικής ουσίας σε μορφή σοκολάτας. Στον ίδιο χώρο είχαν ανακαλύψει και το αυτοσχέδιο εργαστήριο με όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την κατεργασία των ναρκωτικών.

kafeneio-narkotika

Αξίζει να σημειωθεί πως ο γεωπόνος κατά την απολογία του πήρε όλη την ευθύνη πάνω του λέγοντας πως ο επιχειρηματίας και φίλος του δεν γνώριζε το παραμικρό.

Το ίδιο, ισχυρίστηκε και ο ίδιος ωστόσο δεν φαίνεται να έπεισαν αστυνομικές και δικαστικές αρχές με αποτέλεσμα να καταδικαστούν και οι δύο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση