HomeHL-WorldΗ Ινδονησία έβαλε στα 19 έτη την κατώτατη νόμιμη ηλικία γάμου για τη γυναίκα

Η Ινδονησία έβαλε στα 19 έτη την κατώτατη νόμιμη ηλικία γάμου για τη γυναίκα

Στόχος να καταπολεμηθούν οι γάμοι παιδιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κατά τρία χρόνια, στα 19, αύξησε το κοινοβούλιο της Ινδονησίας την κατώτατη νόμιμη ηλικία γάμου για τις γυναίκες, αναθεωρώντας τη νομοθεσία της χώρας περί γάμων.

Η κίνηση αυτή θεωρείται ένα βήμα προς τον περιορισμό των γάμων παιδιών, καθώς σύμφωνα με έκθεση του 2016 της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας και της Unicef, ένα στα τέσσερα κορίτσια στην Ινδονησία παντρεύεται προτού γίνει 18 ετών. Η χώρα είναι μεταξύ των 10 χωρών παγκοσμίως με τον υψηλότερο αριθμό ανήλικων κοριτσιών που αναγκάζονται να παντρευτούν, σύμφωνα με την οργάνωση Girls Not Brisdes.

Όλα τα κόμματα συμφώνησαν με την αναθεώρηση της νομοθεσίας κατά τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου.

Μέχρι πρότινος, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ, στην Ινδονησία μπορούσαν να παντρεύονται κορίτσια ηλικίας 16 ετών ή και μικρότερα, χωρίς περιορισμούς, αν συμφωνούσαν οι γονείς τους.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε τον Δεκέμβριο ότι αποτελεί διάκριση να υπάρχει διαφορετική νόμιμη κατώτατη ηλικία γάμου για τις γυναίκες από αυτή των ανδρών, για τους οποίους ήταν τα 19 έτη.

Η υπουργός Ενδυνάμωσης των Γυναικών και Προστασίας των Παιδιών Γιοχάνα Γέμπιζε επεσήμανε σε ανακοίνωσή της ότι οι γάμοι παιδιών ευθύνονται για τη νεογνική θνησιμότητα και θανάτους γυναικών κατά τον τοκετό, αλλά και για την παιδική εργασία.

«Επιτέλους, έπειτα από 45 χρόνια. Αυτό είναι ένα δώρο για τα παιδιά της Ινδονησίας» τόνισε.

Newsbest.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση