HomeΚΡΗΤΗΥπογράφηκε η σύμβαση για την ανάπλαση της οδού 25ης Μαρτίου στη Χερσόνησο

Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάπλαση της οδού 25ης Μαρτίου στη Χερσόνησο

Το έργο θα επιφέρει αλλαγή στην καθημερινότητα των δημοτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια σημαντική αλλαγή στην καθημερινότητά τους θα βιώσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στο Λιμ. Χερσονήσου, καθώς χθες στο δημαρχείο στις Γούρνες,  ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Τουρισμού και Απασχόλησης, Κώστας Αναστασάκης υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο «ανάπλαση οδών Μίνωος, Γιαμπουδάκη και 25ης Μαρτίου στο Λιμ. Χερσονήσου» με το νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του δημάρχου Γιάννη Σέγκου και του αντιδημάρχου Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού και Άρδευσης, Εμμανουήλ Καλαϊτζάκη.

Το έργο, με προϋπολογισμό σύμβασης 318.487,37 ευρώ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου και η επίβλεψή του θα γίνει από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών. Σύμφωνα με τη μελέτη θα γίνουν παρεμβάσεις επίστρωσης, τόσο για την βελτίωση των συνθηκών για την κυκλοφορία των πεζών όσο και  για την εξυπηρέτηση των οχημάτων που καλύπτουν τις ανάγκες τις περιοχής.

Συγκεκριμένα, η συνολική περιοχή παρέμβασης είναι 5.800 τ.μ. και πρέπει να σημειωθεί ότι η οδός 25ης Μαρτίου αποτελεί το ανατολικό παραλιακό τμήμα  της πόλης του Λιμ. Χερσονήσου με κυρίαρχη επιχειρηματική δραστηριότητα την εστίαση – αναψυχή. Παράλληλα, θα εκτελεστούν εργασίες και σε κάθετες σε αυτήν οδούς, την οδό Μίνωος και την οδό Γιαμπουδάκη.

Η 25η Μαρτίου εξυπηρετεί τα καταστήματα και τα τουριστικά καταλύματα που βρίσκονται σε αυτήν, τα οποία λειτουργούν κυρίως κατά διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Η υφιστάμενη κατάσταση των παραπάνω οδών καθιστά επικίνδυνη και δύσκολη την πρόσβαση των επισκεπτών.

Η ανακατασκευή του οδοστρώματος θα πραγματοποιηθεί με επίστρωση κυβόλιθων από πέτρα εγχώριας προέλευσης γαιώδους απόχρωσης και υψηλής αντοχής.

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες, που θα διαρκέσουν έξι (6) μήνες θα ξεκινήσουν από τον Νοέμβριο για να προστατευθεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς την τουριστική περίοδο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση