HomeΕΛΛΑΔΑΦυλάκιση τεσσάρων μηνών σε Παναγιώταρο και Μπαρμπαρούση για τους πυροβολισμούς στην κηδεία του Ντερτιλή

Φυλάκιση τεσσάρων μηνών σε Παναγιώταρο και Μπαρμπαρούση για τους πυροβολισμούς στην κηδεία του Ντερτιλή

Πριν από έξι χρόνια στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών στον καθένα επέβαλε σήμερα δικαστήριο της Αθήνας, στους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου και Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση για τους πυροβολισμούς στην κηδεία του χουντικού πραξικοπηματία Ντερτιλή πριν από έξι χρόνια στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών.

Οι δύο κατηγορούμενοι δεν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους οι οποίοι προέβαλαν για λογαριασμό των εντολέων τους τον ισχυρισμό ότι «θεώρησαν ότι η πράξη τους δεν είχε ποινική προέκταση καθώς σε άλλες περιοχές οι πυροβολισμοί αποτελούν έθιμο».

Το δικαστήριο δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς περί νομικής πλάνης των κατηγορουμένων τους οποίους καταδίκασε στην προαναφερόμενη ποινή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ως μάρτυρες κατέθεσαν οι αστυνομικοί οι οποίοι επελήφθησαν του περιστατικού και ανέφεραν πως, αφού ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στο σημείο ταφής, είδαν μια ομάδα περίπου 20 ατόμων, αναγνωρίζοντας τους δύο τότε βουλευτές.

Στη συνέχεια βρήκαν κάλυκες -τουλάχιστον 15- που όταν συνελέγησαν, αποκαλύφθηκε πως είχαν προέλθει από τα όπλα των κατηγορουμένων.

Πηγή: dikastiko.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση