HomeHL-WorldBrexit: Δεν πήγε ο Τζόνσον στη συνέντευξη Τύπου μετά τα γιουχαΐσματα

Brexit: Δεν πήγε ο Τζόνσον στη συνέντευξη Τύπου μετά τα γιουχαΐσματα

Για «συνέντευξη Τύπου - ντροπή» κάνουν λόγο οι Βρετανοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ματαίωσε την παρουσία του στη συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματιστεί μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο, με αφορμή τις διαμαρτυρίες διαδηλωτών, με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπος, όταν αποχωρούσε από εστιατόριο.

Συγκεκριμένα, ο Τζόνσον επρόκειτο για να κάνει επίσημη δήλωση, δίπλα στον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, ωστόσο οι αντιδράσεις των διαδηλωτών, υποχρέωσαν τον Μπέτελ να εμφανιστεί μόνος του ενώπιον των εκπρσώπων του Τύπου. Στη Βρετανία, πάντως, έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν λόγο για μια «συνεντευξη Τύπου – ντροπή».

Στις δηλώσεις του ο Μπετέλ ανέφερε πως «ο Τζόνσον κρατά στα χέρια του το μέλλον όλων των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάθε Ευρωπαίου πολίτη που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο» δείχοντας προς το άδειο μέρος της σκηνής που επρόκειτο να σταθεί για τη δική του δήλωση ο Τζόνσον. «Είναι δική σου ευθύνη. Οι άνθρωποι της χώρας σου, βασίζονται σε εσένα. Δεν μπορείς να κρατάς όμηρο το μέλλον τους για δικά σου πολιτικά κέρδη. Ο χρόνος κυλά και πρέπει να τον αξιοποιήσεις σοφά» συνέχισε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, φερόμενος σα να συνομιλεί με τον όμολογό του της Βρετανίας!

Γιουχαΐσματα διαδηλωτών κατά του Τζόνσον

Νωρίτερα, μετά την ολοκλήρωση του γεύματος εργασίας που είχαν στο Λουξεμβούργο ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Μπόρις Τζόνσον για το θέμα του Brexit, ο Βρετανός πρωθυπουργός άκουσε γιοχαΐσματα κατά την αποχώρησή του από το εστιατόριο όπου είχαν τις συνομιλίες τους οι δύο ηγέτες.

Διαδηλωτές τον περίμεναν να αποχωρήσει μετά το γεύμα εργασίας που είχε με τον πρόεδρο της Κομισιόν σε εστιατόριο και μόλις τον είδαν, άρχισαν τα γιουχαΐσματα. Ορισμένοι από αυτούς είχαν πλακάτ με συνθήματα κατά του Brexit.

https://www.youtube.com/watch?v=jEqBpAhaIbg

«Οι διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχιστούν «με ταχύτητα» μετά το «φιλικό» γεύμα που είχε o Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Μπόρις Τζόνσον», δήλωσε η εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν , Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μίνα Αντρέεβα.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση