HomeΚΡΗΤΗΜεγάλο ενδιαφέρον για τον εναλλακτικό τουρισμό της Κρήτης από τη γερμανική αγορά

Μεγάλο ενδιαφέρον για τον εναλλακτικό τουρισμό της Κρήτης από τη γερμανική αγορά

Με επιτυχία η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση tournatur 2019

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις εντυπώσεις κέρδισε η Κρήτη στην διεθνή έκθεση εναλλακτικού τουρισμού«TOURNATUR 2019» που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από 6 έως 8 Σεπτεμβρίου 2019 και στην οποία συμμετείχε για δεύτερη χρονιά με μεγάλη επιτυχία η Περιφέρεια Κρήτης.Την εποπτεία της έκθεσης είχε η Π.Ε.Λασιθίου

Η συγκεκριμένη έκθεση προσελκύει επισκέπτες που ενδιαφέρονται κυρίως για τον φυσιολατρικό τουρισμό και δραστηριότητες στην φύση όπως αναρρίχηση, canoying κλπ. Με περισσότερους από 250 εκθέτες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται επαγγελματίες του τουρισμού, δημόσιοι φορείς και κατασκευαστές ειδών βουνού καθώς και 45.000 επισκέπτες από τους οποίους πολλές οικογένειες, αθλητές και άτομα που ασχολούνται με τέτοιου είδους δραστηριότητες όπως τον φυσιολατρικό, ποδηλατικό τουρισμό καθώς και αναρριχήσεις, canoying κλπ.
ekthesi-germania-2
Ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών του περιπτέρου της Περιφέρειας Κρήτης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις διάφορες επιλογές εναλλακτικού τουρισμού που προσφέρει η Κρήτη σε συνδυασμό με τον πολιτιστικό, γαστρονομικό πλούτο και την κρητική φιλοξενία καθώς και η μορφολογία του νησιού είναι τέτοια που προσφέρει στον επισκέπτη μοναδικές εμπειρίες όπως να περπατήσουν το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4, να εξερευνήσουν τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO του Ψηλορείτη και της Σητείας, το φαράγγι της Σαμαριάς κλπ.
ekthesi-germania
Το Περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ κ.Μαρία Παπακωνσταντίνου μαζί με τον πρώτο Έλληνα Δήμαρχο στην πόλη Schwerte της Γερμανίας κ. Δημήτριο Αχουργό, οι οποίοι συνοδεύονταν από την Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας κ. Βίκυ Στρούμπου . Στους επισκέπτες διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό και πληροφορίες από τους εκπροσώπους της Διεύθυνσης Τουρισμού Αναστασία Στεφανίδου και Μανώλη Μαρκαντωνάκη που αφορούσαν φυσιολατρικές διαδρομές, για τα φυσικά Γεωπάρκα της Κρήτης κ.α. ενώ προσφέρθηκαν παραδοσιακά κεράσματα.

Επίσης έγινε μία δεκαπεντάλεπτη ζωντανή παρουσίαση στους επισκέπτες της έκθεσης μέσω της οποίας προβλήθηκαν η φύση, η γαστρονομία, η ιστορία, τα Φυσικά Γεωπάρκα της Κρήτης, το φαράγγι της Σαμαριάς και άλλες φυσικές ομορφιές του νησιού μέσα και από την προβολή βίντεο.

«O εναλλακτικός τουρισμός, είναι ποιοτικός, μη μαζικός τουρισμός, που αναδεικνύει την Κρητική πληρότητα, σε επίπεδο επιλογών. Γαστρονομικός, περιηγητικός, καταδυτικός ή αναρριχητικός, θρησκευτικός και προσκυνητικός, γαμήλιος και συνεδριακός, αποτελεί το καταλληλότερο συμπλήρωμα, μαζί με το παραδοσιακό μοντέλο ήλιος και θάλασσα, για την Κρήτη. Εντούτοις, ο εναλλακτικός τουρισμός, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μορφή, δίνει στον επισκέπτη ταξιδιωτική εμπειρία, μια εμπειρία που ξεχωρίζει την Κρήτη, από άλλους προορισμούς. Η Γερμανική αγορά, αναγνωρίζει και τιμάει με τον καλύτερο τρόπο αυτή τη διάσταση του Τουρισμού της Κρήτης που αποτελεί τον ασφαλέστερο για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και ειδικά το χειμερινό τουρισμό που επενδύουμε πάνω του» τόνισε ο κ. Κ. Κώτσογλου, Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση