HomeΚΡΗΤΗΒ. Κεγκέρογλου: «Να δοθεί στην Περιφέρεια η χρηματοδότηση για την οδική ασφάλεια στον ΒΟΑΚ»

Β. Κεγκέρογλου: «Να δοθεί στην Περιφέρεια η χρηματοδότηση για την οδική ασφάλεια στον ΒΟΑΚ»

Ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΚΙΝΑΛ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επίκαιρη ερώτηση του προς τo Υπουργείo Υποδομών και Μεταφορών, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να δοθούν στη Περιφέρεια Κρήτης η αρμοδιότητα και η χρηματοδότηση (25 εκ.Ευρώ) για την οδική ασφάλεια στον ΒΟΑΚ.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

«Είναι γνωστό ότι η κατασκευή του σύγχρονου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης έχει καθυστερήσει σημαντικά αφού έχουν υλοποιηθεί 50-60 περίπου χιλιόμετρα βάσει του προηγούμενου σχεδιασμού, ο οποίος εγκαταλείφθηκε χωρίς να αντικατασταθεί στην πράξη με άλλον .

Ανεξάρτητα από την πορεία υλοποίησης των νέων έργων είναι σε εκκρεμότητα η αντιμετώπιση των κατολισθήσεων και η αποκατάσταση των οδικών τμημάτων που έχουν υποστεί ζημιές αλλά και το μεγάλο θέμα της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας όλου του ΒΟΑΚ.

Επειδή καθυστερούν ανεπίτρεπτα τα έργα αποκατάστασης που ανέλαβε να υλοποιήσει το Υπουργείο Υποδομών, ύψους 15 εκατομμυρίων για τα οποία έχει λάβει την χρηματοδότηση των 15 εκατομμυρίων Ευρώ. 

Επειδή καθημερινά χιλιάδες διερχόμενοι είναι αντιμέτωποι με ένα κακό οδόστρωμα, με σπασμένες μπάρες, με ελλιπή σήμανση, και ένα σωρό επικίνδυνα σημεία και «παγίδες» και

επειδή έχουμε καταθέσει  πρόταση για ολική μεταφορά της αρμοδιότητας σχεδιασμού, υλοποίησης και συντήρησης του ΒΟΑΚ μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

1) Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα τα αναγκαία έργα αποκατάστασης για τα οποία έχετε λάβει 15εκ.Ευρώ;

2) Προτίθεστε να διαθέσετε στην Περιφέρεια Κρήτης το ποσό των 25 εκ. Ευρώ που είναι διαθέσιμο στο τομεακό πρόγραμμα για την οδική ασφάλεια στον ΒΟΑΚ;».

Διαφήμιση
Διαφήμιση