HomeHL-GreeceΠέτσας: Πιθανότατα θα γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ στη Νέα Υόρκη

Πέτσας: Πιθανότατα θα γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ στη Νέα Υόρκη

Διαδοχικές συναντήσεις με αρχηγούς κρατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει τετ α τετ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η συνάντηση -εάν και εφόσον πραγματοποιηθεί- θα γίνει στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό οι λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ επεσήμανε πως δεν έχει συμφωνηθεί ακριβής ημερομηνία για την συνάντηση των δύο ανδρών.

Συναντήσεις με πολλούς αρχηγούς κρατών στη Νέα Υόρκη

Σημειώνεται ότι κατά την συμμετοχή του στην Γενική Συνέλευση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει επαφές με πολλούς αρχηγούς κρατών, περιλαμβανομένου του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο κυβερνητικό εκπρόσωπος τόνισε πως η Αθήνα σχεδιάζει να αναδείξει τις τουρκικές ενέργειες, ειδικά την «παρεμβατικότητα» της Αγκυρας στην Κύπρο όπου δυσκολεύει την εξεύρεση λύσης.

Τέλος, ανοικτό παραμένει επίσης και το ενδεχόμενο ο Ελληνας πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη να συναντηθεί και με τον πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση