HomeHL-EconomyΕκτοξεύτηκε η τιμή του πετρελαίου -Μετά τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία

Εκτοξεύτηκε η τιμή του πετρελαίου -Μετά τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία

Πάνω από 10% η αύξηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε κατακόρυφα σήμερα, με άνοδο πάνω από 10% έπειτα από τις επιθέσεις το Σάββατο εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της εταιρείας Aramco στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το αργό WTI, έφτασε τα 60,71 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας αύξηση 10,68%, ενώ η τιμή του Μπρεντ στα 67,31 δολάρια το βαρέλι (αύξηση 11,77%).

Σημειώνεται ότι από τις επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της εταιρείας Aramco, διακόπηκε προσωρινά η παραγωγή. Τα πλήγματα διέκοψαν την εξόρυξη 5,7 εκατομμυρίων βαρελιών αργού, ήτοι σχεδόν του 50% του συνόλου της παραγωγής ή πάνω από το 5% του παγκόσμιου εφοδιασμού.

Ωστόσο, όπως ανέφερε μια πηγή μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, οι εξαγωγές πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία θα συνεχιστούν κανονικά αυτήν την εβδομάδα, καθώς το βασίλειο θα αντλήσει από τα τεράστια αποθέματά που διαθέτει για να καλύψει τη ζήτηση.

Ετοιμάζει αντίποινα ο Τραμπ;

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος με ανάρτησή του στο twitter άφησε να ευνοηθεί ότι η Ουάσινγκτον γνωρίζει ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό:

«Εχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ποιος είναι ο δράστης και είμαστε έτοιμοι και οπλισμένοι ανάλογα με την τελική επιβεβαίωση αλλά περιμένουμε να μας ενημερώσει το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας για το ποιος πιστεύουν αυτοί ότι ήταν ο δράστης της επίθεσης και με ποιους όρους πρέπει να προχωρήσουμε».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση