HomeHL-GreeceΣήμερα στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis για Παπαγγελόπουλο, Τσίπρα

Σήμερα στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis για Παπαγγελόπουλο, Τσίπρα

Τι ακολουθεί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη Βουλή θα διαβιβάσει σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, τον φάκελο της υπόθεσης Novartis που αφορά τις καταγγελίες για εμπλοκή του Αλέξη Τσίπρα και του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, σε σκευωρία κατά πολιτικών αντιπάλων τους.

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα υπέδειξαν με τις καταθέσεις τους στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Η εισαγγελία, μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων, έστειλε αμελλητί στο υπουργείο Δικαιοσύνης τις καταγγελίες και τώρα η Βουλή θα κληθεί να λάβει τις σχετικές αποφάσεις για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.

Η στάση της κυβέρνησης αναμένεται να καθοριστεί εντός της ημέρας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις μετά τη διαβίβαση του φακέλου στη Βουλή. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε στη ΔΕΘ ότι δεν θα μετατρέψει τη Βουλή σε βιομηχανία εξεταστικών, ωστόσο χαρακτήρισε σκευωρία την συγκεκριμένη υπόθεση και συμπλήρωσε ότι «Αν υπάρχουν ζητήματα διερεύνησης του πως στήθηκε αυτή η σκευωρία αυτό πάλι αφορά την Δικαιοσύνη και ενδεχομένως να αφορά τη Βουλή».

Την κατεύθυνση πάντως περιέγραψαν με δηλώσεις τους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός Εσωτερικών. Ο Στέλιος Πέτσας εξήγησε ότι «κανείς δεν αμφισβήτησε ότι υπάρχει διεθνώς σκάνδαλο όσον αφορά τα φάρμακα αλλά η δίωξη πολιτικών έγινε μόνο στην Ελλάδα και αποσκοπούσε σε πολιτικά κέρδη», ενώ αντίστοιχα ο Τάκης Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε «μεγάλο σκάνδαλο» την μεθόδευση της υπόθεσης από την προηγούμενη κυβέρνηση και τόνισε ότι πρέπει να έλθει «όλη η αλήθεια στο φως» και να γίνει γνωστό «ποιος μεθόδευσε και τι».

Υπόθεση Novartis: Ανοιχτό το πότε θα συζητηθεί στην Ολομέλεια

Βουλευτές της πλειοψηφίας μιλούν για την ανάγκη άμεσης διερεύνησης της υπόθεσης από την Βουλή και κατηγορούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης που αποτέλεσε πλήγμα για τους θεσμούς και την Δημοκρατία. Αποδίδουν πολιτικές ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα και στέκονται ιδιαίτερα στον ρόλο του περίφημου «Ρασπούτιν», που μάρτυρες έχουν ταυτίσει με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Πάντως, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα υπάρξει σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής, καθώς και ο χρόνος που θα διενεργηθεί η σχετική συζήτηση στο Κοινοβούλιο. Το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει και όλα τα σενάρια και σήμερα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις.

Ως προς τον χρόνο που θα συζητηθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια το πιθανότερο σενάριο είναι να προγραμματιστεί μετά την κατάθεση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού, δηλαδή αρχές Οκτωβρίου. Κι αυτό διότι ο φάκελος θα διαβιβαστεί σήμερα, θα πρέπει να τον μελετήσουν τα κόμματα τις επόμενες ημέρες και την άλλη εβδομάδα δεν μπορεί να προγραμματιστεί η συζήτηση, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση