HomeΚΡΗΤΗΣ. Βαρδάκης: «Να διατηρήσουμε άσβεστη την ιστορική μνήμη»

Σ. Βαρδάκης: «Να διατηρήσουμε άσβεστη την ιστορική μνήμη»

Στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου ο ηρακλειώτης βουλευτής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην εκδήλωση Τιμής, Μνήμης και Διεκδίκησης με αφορμή τη συμπλήρωση 76 ετών από το ολοκαύτωμα της Βιάννου, παρευρέθη ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης καταθέτοντας στεφάνι και με αφορμή το γεγονός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«76 χρόνια σήμερα από το Ολοκαύτωμα της 14ης Σεπτεμβρίου του 1943 και είμαστε εδώ, όχι μόνο για να τιμήσουμε τους ήρωες, αλλά και να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας στο να διατηρήσουμε άσβεστη την ιστορική μνήμη και την διεκδίκηση για τη δικαίωση όλων εκείνων που αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν, για να ζούμε σήμερα με αξιοπρέπεια. Είμαστε επίσης εδώ, για να υποκλιθούμε σε όλους τους προγόνους μας που σήκωσαν στους ώμους τους τον βαρύ σταυρό του πένθους και της ορφάνιας. Να τιμήσουμε τις γυναίκες και τα ορφανά, που η πείνα και η καταστροφή που άφησε πίσω η γερμανική θηριωδία δεν τους λύγισε. Στάθηκαν στα πόδια τους και κράτησαν όρθιο και ζωντανό τον τόπο μας. Χρέος μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη δικαίωση των προγόνων μας και τη διατήρηση της μνήμης του αγώνα και της θυσίας όσων εκτελέστηκαν, σφαγιάστηκαν, αλλά και όσων βίωσαν τον ανείπωτο πόνο, την πείνα, την ορφάνια.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προέβη στα πρώτα απαραίτητα βήματα ώστε η χώρα μας να διεκδικήσει ουσιαστικά τις γερμανικές αποζημιώσεις. Ολοκληρώθηκε το Πόρισμα της Επιτροπής των Γερμανικών αποζημιώσεων, ψηφίστηκε στην Ελληνική Βουλή και ακολούθησε η ρηματική διακοίνωση με την οποίο καλείται η Γερμανική Κυβέρνηση σε διαπραγματεύσεις.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη δικαίωση.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση