HomeΚΡΗΤΗΣτις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου ο Δήμαρχος Ηρακλείου

«Η θυσία της Βιάννου και της Ιεράπετρας υπενθυμίζει τη βαρβαρότητα του φασισμού»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις εκδηλώσεις για τα 76 χρόνια από το  Ολοκαύτωμα της Βιάννου παρευρέθηκε το πρωί της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου ο  Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός.

Μετά την Επίσημη Τελετή Μνήμης, στο Πανδημοτικό Ηρώο Βιάννου (Σελί Αμιρά) και την κατάθεση στεφάνου, ο Δήμαρχος δήλωσε:

«Τιμούμε την μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος των χωριών της Βιάννου και της Ιεράπετρας. Η θυσία τους μας υπενθυμίζει την βαρβαρότητα του φασισμού αλλά και τις διαχρονικές αξίες του Ανθρωπισμού, της Ειρήνης και της Δημοκρατίας για τις οποίες οφείλουμε να αγωνιζόμαστε διαρκώς.

Πρέπει, επίσης, να σημειωθεί, τούτες τις ημέρες της Επετείου 76 χρόνων από εκείνα τα ζοφερά γεγονότα, ότι τα δικαιώματα των αποζημιώσεων για τα εγκλήματα του Γερμανικού στρατού, επί Κατοχής, παραμένουν απαράγραπτα«.

Χρήστος Στρατάκης: «Η σημερινή είναι μέρα περηφάνιας και περισυλλογής»

Με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στη θέση Σελί, ο Χρήστος Στρατάκης, υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, εκπροσώπησε το Κίνημα Αλλαγής Ηρακλείου στην 76η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου.

stratakhs-viannos

Όπως δήλωσε ο κ. Στρατάκης:

«Η 76η επέτειος του Ολοκαυτώματος των χωριών της Βιάννου είναι για εμάς μέρα περηφάνιας και περισυλλογής.

Η καθιέρωση επίσημου εορτασμού για πρώτη φορά το 1986, 33 χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα, αποδεικνύει ότι με εθνική ομοψυχία είναι δυνατή η πλήρης δικαίωση του Ολοκαυτώματος και η αποδοχή όλων των δίκαιων διεκδικήσεών μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση