HomeHL-9Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Λουτράκι: Στη μάχη τα εναέρια μέσα

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Λουτράκι: Στη μάχη τα εναέρια μέσα

169 πυροσβέστες δίνουν τη μάχη από το έδαφος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εξακολουθεί να μαίνεται το πρωί της Κυριακής η μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι.

Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα από νωρίς το πρωί έχουν ξεκινήσει τις πτήσεις και τις ρίψεις νερού προκειμένου να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο. Από εδάφους εξάλλου επιχειρούν συνολικά 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα.

Η νύχτα ήταν πολύ δύσκολη στην περιοχή, καθώς οι τεράστιες φλόγες έκαναν την εικόνα απόκοσμη και οι πυκνοί καπνοί δυσκόλευαν την κατάσταση.
2

H φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στον περιφερειακό πάνω απ’ την πόλη του Λουτρακίου και βόρεια του νεκροταφίου της πόλης.

Λίγο αργότερα εκκενώθηκαν προληπτικά όλα τα μοναστήρια της περιοχής. Ανάμεσά τους, το Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου, αλλά και αυτό του Προφήτη Ηλία, στο οποίο λειτουργεί και γηροκομείο. Από κάθε Μονή απομακρύνθηκαν 25 άτομα.

Λουτράκι: Εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους μοναστήρι και γηροκομείο

Στο μεταξύ, πυροσβέστης δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιολή, αλλά και από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, μετά από έντονη αδιαθεσία που αισθάνθηκε.

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις, λόγω και των ισχυρών ανέμων, δυσκόλευαν το έργο των πυροσβεστών, που έδιναν όλο το μβράδυ μάχη με τις φλόγες ώστε να οριοθετήσουν τη φωτιά, που εκτείνεται σε μήκος μεγαλύτερο των επτά χιλιομέτρων.

Στην περιοχή έσπευσε από νωρίς ο γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

1

Συνδρομή στις δυνάμεις πυρόσβεσης παρέχουν ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού και τέσσερις υδροφόρες της Περιφέρειας και του ΟΤΑ.

Η φωτιά εξελίσσεται σε δύσβατο σημείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, το πρωί της Κυριακής δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση