HomeHL-9Συνάντηση Στ. Αρναουτάκη με τον Ιταλό Στρατιωτικό εισαγγελέα στην Βιαννο

Συνάντηση Στ. Αρναουτάκη με τον Ιταλό Στρατιωτικό εισαγγελέα στην Βιαννο

Είναι αλληλέγγυος στις διεκδικήσεις των αποζημιώσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση για τα εγκλήματα πολέμου των κατακτητών στην Κρήτη αλλά και το καθολικό αίτημα των φορέων και του λαού νησιού για την αποδοση των αποζημιώσεων από την Γερμανία για τα εγκλήματα των ναζί,είχαν σήμερα το απόγευμα στην Βιάννο ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκη με τον Γενικό Στρατιωτικό Εισαγγελέα της Ιταλίας Δρ. Marco De Paolis.

Ο Ιταλός Στρατιωτικός Εισαγγελέας τάχθηκε αλληλέγγυος στο δίκαιο αίτημα διεκδικήσεων των Ελλήνων,ενώ έγινε γνωστός ο αγώνας του Δρ. Marco De Paolis γύρω από την τεκμηρίωση και ανάδειξη των ναζιστικών εγκλημάτων στην Ιταλία και την άσκηση ποινικής δίωξης σε μεγάλο αριθμό Γερμανών εγκληματιών πολέμου.

Επίσης έγινε γνωστό, ότι ο Δρ. De Paolis έχει παράλληλα ασχοληθεί με την τεκμηρίωση εγκλημάτων που διέπραξαν οι Γερμανοί εναντίων Ιταλών στρατιωτών αιχμαλώτων πολέμου στην Ελλάδα (Ιδιαίτερα στην Κεφαλονιά) κατά την περίοδο της κατοχής.
image2
Ο κ Αρναουτάκης ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία του στην στην Κρήτη και τις προσπάθειες του τον κ Marco De Paolis, επισημαίνοντας παράλληλα το καθολικό αίτημα των διεκδικήσεων,Ελληνικής Βουλής,Μαρτυρικών Δήμων,φορέων,λαού.Οπως χαρακτηρίστηκα τόνισε,ο Περιφερειάρχης,τόσο κατά την συνάντηση του με τον κ De Paolis αλλά και σε εκδήλωση στο Μουσείο στα Αμυρα,”Το ολοκαύτωμα της Βιάννου με τους 461 ήρωες εκτελεσθέντες και κάθε αιματοβαμμένη περιοχή της Κρήτης για την Ελευθερία εκπέμπουν διαχρονικά μηνύματα για Δικαιοσύνη,Ενότητα,Ειρήνη,Αλληλεγγύη,πρόοδο και παράλληλα,όλοι οι φορείς ενωμένοι με τους πολίτες,με την έγκριση της Βουλής των Ελλήνων διεκδικούμε την απόδοση των αποζημιώσεων για τα εγκλήματα των ναζί στον τόπο μας.”

Στην συνάντηση,επίσης ο Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και μέλος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δ. Βιάννου Δρ. Αριστομένης Ι. Συγγελάκης ενημέρωσε για τις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλλει το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα σε συνεργασία και συντονισμό με και σημαντικές προσωπικότητες, πολιτικά κόμματα και φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό για την προώθηση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.

Ο κ Συγγελάκης ευχαρίστησε θερμά για τον αγώνα του τον Ιταλό Στρατιωτικό Εισαγγελέα,οπως θερμές ευχαριστίες απηύθυνε παράλληλα στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτακη που όπως ,είπε είναι στο πλευρό μας δυναμικά στον αγώνα των διεκδικήσεων και που η Περιφέρεια με τον Δήμο Βιαννου ειναι οι συνδιοργανωτές κάθε χρόνο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης των ηρώων του ολοκαυτώματος.Παρόντες στην συνάντηση αλλά και στην εκδήλωση που ακολούθησε για τα ιστορικά γεγονότα στο Μουσείο στα Αμιρά ηταν: Οι Βουλευτές Νικος Ηγουμενίδης,Βασιλης Κεγκέρογλου ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτακης,ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης,ο Δήμαρχος Μηνας Σταυρακάκης,Περιφερειακοί-δημοτικοί σύμβουλοι,εκπρόσωποι φορέων,οι συμπρόεδροι διεκδικήσεων κκ Μπρακατσουλας,Συγγελακης,της Ένωσης θυμάτων Βιαννου,άλλων μαρτυρικών περιοχών,καθώς και πολίτες από την ευρύτερη περιοχή.
image3

Διαφήμιση
Διαφήμιση