HomeHL-9Δύσκολη η χθεσινή ημέρα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Δύσκολη η χθεσινή ημέρα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Η μία φωτιά έσβηνε και η άλλη άναβε …

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύσκολη αποδείχθηκε η χθεσινή ημέρα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη, καθώς πολλές ήταν οι φωτιές που εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Στη 1:15 χθες το μεσημέρι πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε έκταση με καλάμια στις Γούρνες του Δήμου Χερσονήσου, με τις φλόγες να καταστρέφουν συνολικά έκταση 100 τ.μ. Στην επιχείρηση πυρόσβεσης συμμετείχαν 7 πυροσβέστες του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ηρακλείου με τρία πυροσβεστικά οχήματα. Τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διερευνώνται.

Μία περίπου ώρα αργότερα, μια μεγαλύτερη φωτιά έθετε σε συναγερμό την Πυροσβεστική, καθώς εκδηλώθηκε σε αγροτική περιοχή του Σοκαρά στον Δήμο Γόρτυνας. Οι φλόγες έκαναν στάχτη 1,5 στρέμμα γεωργικής έκτασης και άλλο μισό στρέμμα έκτασης με καλάμια. Στην επιχείρηση πυρόσβεσης συμμετείχαν 12 πυροσβέστες του Κλιμακίου Πύργου με έξι οχήματα και ένα πενταμελές πεζοπόρο τμήμα. Και σε αυτή την περίπτωση τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά διερευνώνται από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στις 7:00 το απόευμα στον Ζαρό του Δήμου Φαιστού εκδηλώθηκε φωτιά σε πρανές του δρόμου καταστρέφοντας έκταση 5 τ.μ. Στην επιχείρηση πυρόσβεσης συμμετείχαν τέσσερις πυροσβέστες του Κλιμακίου Μοιρών με δύο πυροσβεστική οχήματα.

Ανάλογο περιστατικό, μιάμιση ώρα αργότερα, σημειώθηκε και στα Χανιά, και πιο συγκεκριμένα στην Εθνική Οδό Χανίων Ηρακλείου. Οι φλόγες ξέσπασαν σε πρανές του οδικού δικτύου κάνοντας στάχτη έκταση 200 τ.μ. Στην επιχείρηση πυρόσβεσης συμμετείχαν 7 πυροσβέστες του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων που έσπευσαν στο σημείο με τρία πυροσβεστικά οχήματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση